Laatste nieuws

Nieuw boek met illustraties van Ina Klomp

Er is een nieuw boek verschenen met illustraties van Ina Klomp uit Gorssel: ‘Met Brem en Snuit de duinen in’. In zestien korte verhalen ontdekken de jonge vos Snuit en zijn konijnenvriendje Brem de natuur van bos, zee en duinen. 
In oktober 2018 verscheen het eerste boek met illustraties van Ina’s hand: ‘Kat Trien en de bewegende woorden’ (auteur Wendy Wagemans). Daarna verzorgde ze onder meer illustraties voor Mevrouwtje Bolleboos (auteur Ineke van de Meerberg) en het eerste deel in de reeks van Brem en Snuit.

In Klomp
KlompIna kleinIna tekende altijd al veel en wilde dat ook beroepsmatig gaan doen. Na andere keuzes in het leven (gezin, werk, onder meer ruim twintig jaar als leidster bij peuterspeelzaal de Veldmuis in Gorssel) besloot Ina van tekenen serieus werk te gaan maken. Bij het verschijnen van “Kat Trien’ zie Ina: “Ik heb veel dingen gemaakt, geboortekaarten, (kerst)kaarten, tekeningen als kraamcadeau, voor een verjaardag of huwelijk, altijd met persoonlijke elementen erin verwerkt. Maar er bleef altijd iets in m’n hoofd zoemen: een kinderboek illustreren, of een prentenboek maken … dat is wat ik écht wil”. 

Brem en Snuit
En nu is het tweede deel van de reeks Brem en Snuit verschenen. In het eerste boek uit de reeks (met vijftien verhalen) bevrijdde vos Brem het konijn Snuit van een stekelige doorn in zijn poot. Sindsdien waren ze vrienden. In deze verhalen ontdekken Brem en Snuit nog veel meer in de natuur. Ze komen te weten over halsbandparkieten, winterslaap, de dood en dat er dieren zijn die van poep houden. Naast de ontdekkingen helpen ze dieren een pootje als het nodig is en maken ze nieuwe vriendjes.

Informatie
Titel: Met Brem en Snuit de duinen in
Auteur: Elly-Ann van Luxemburg
Illustraties: Ina Klomp-Meijer
Uitgever: Levendig Uitgever
Hardcover, 96 p.
Prijs: € 17,50
Het boek is te koop bij boekhandel Bechtle in Gorssel en via de uitgever.


Redactie Gorssel.nl
17 mei 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends