Laatste nieuws

Nieuw cursusaanbod De Veldhof 2023/2024

Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe heeft een nieuw les­programma voorbereid. Wie in de herfst van 2023 of in de winter van 2024 wil kennis­maken met diverse aspecten van moes­tuinieren op basis van perma­cultuur of zijn kennis wil op­frissen, heeft keus uit een workshop, een online cursus en een- of meer­daagse trainingen. Neem kennis van de principes van de perma­cultuur of leer snoeien, een eigen teelt­plan maken of een eetbare siertuin ont­werpen. 
Een kijkje nemen op De Veld­hof kan ook: op 10 september 2023 geeft tuinder Valérie van Dijck een rond­leiding op de tuin. 

Rondleiding 
VeldhofRond kleinBoven en onder: rondleiding en trainingen bij Permacultuur tuinderij De VeldhofOp zondag 10 september 2023 verzorgt tuinder Valérie van Dijck een rond­leiding op De Veldhof, waarbij ze laat zien hoe er in de zelfoogst­tuin en de voedsel­bosranden volgens de principes van de perma­cultuur gewerkt wordt. De tuin is inmiddels in balans en er wordt volop geoogst door de leden van de tuin. De rond­leiding begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. 

Eendaagse training Permacultuur in je moestuin
Op vrijdag 22 september 2023 geeft Valérie van Dijck een een­daagse cursus ‘Perma­cultuur in je moes­tuin’. Tijdens deze eendaagse cursus leer je hoe je de principes van de permacultuur in je moestuin integreert. 

Eendaagse training ‘Maak je teeltplan’
Tuinder Valérie geeft op vrijdag 3 november 2023 een eendaagse training ‘Maak je teeltplan’: maak in een dag de basis voor het teeltplan waarmee je het hele seizoen groenten en kruiden kunt oogsten. De training is geschikt voor de kleine en grote moes­tuinier en wordt gegeven op een locatie in Zutphen. Dezelfde training wordt nog een keer gegeven op vrijdag 1 december 2023.

Snoeien
VeldhofHerfst2023 kleinPermacultuur docent Taco Blom verzorgt op vrijdag 2 en vrijdag 23 februari 2024 een work­shop snoeien van fruit­bomen en klein fruit.Hoe snoei je zodat je kunt stoppen met snoeien? Deze dag is voor­namelijk praktisch van aard en wordt gehouden op Tuinderij De Veld­hof. 

Driedaagse training ‘Ontwerp je eetbare siertuin’
Op drie vrijdagen in het voor­jaar van 2024 geeft Valérie van Dijck een drie­daagse training, gericht op de eigen tuin/leef­omgeving van de deel­nemers. Op tuinderij De Veldhof zie je hoe je een eetbare tuin of voedsel­bos (op kleinere of grotere schaal) kunt opbouwen. Exacte data zijn nog niet bekend, maar aan­melden kan al wel.

Online lesprogramma 
En dan is er nog een online les­programma, ‘Zaai! Overvloed’, dat bestaat uit vier online lessen. Hiermee kun je in je eigen tijd kennis­maken met de basis van de perma­cultuur en de ontwerp­principes. 

Opgave
Kijk voor meer informatie en opgave voor de rondleiding en alle trainingen in de agenda op de website van Tuinderij De Veld­hof.
De rondleiding en trainingen worden ook opgenomen in de rubriek Agenda van Gorssel.nl.

Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Hoek Veldhofstraat/Marsweg, Joppe
Tel. 06-49386227
Website


Redactie Gorssel.nl
10 augustus 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends