Laatste nieuws

Nieuw elan bij Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9

Drie buurtbewoners rond het Acaciaplein in Gorssel willen buurtvereniging Plein 9 nieuw leven in­blazen, onder het motto ‘Van de buurt, voor de buurt’. Ze willen beginnen met een opknap­beurt van de speeltuin. Daarvoor worden vrij­willigers gezocht.

Acaciaplein
Plein9SpeelplekGR kleinNieuw elan voor 'Plein 9'. De speeltuin aan het Acaiaplein heeft een opknapbeurt nodigDe straten rond het Acaciaplein in Gorssel hebben zich verenigd in ‘Buurt- en speeltuin­vereniging Plein 9’. De naam Plein 9 is afgeleid van het aantal straten dat de buurt omvat: Eiken­singel, Elfuurs­weg, Esdoorn­laan, Goudenregen­straat, Meidoorn­straat, Molen­weg, Prunus­weg, Rietdekker­weg en het centraal gelegen Acacia­plein. Medio 2015 zijn hier de straten Dommerholts­weg, Thuya­laan, Douglas­laan, Ketenbosweg, Ceder­laan, Sparrenlaan en Larix­weg bijgekomen. Maar er is inmiddels een nieuwe uitbreiding: bewoners uit de Dekkers­hof, Deventerweg (vanaf de Hoofd­straat tot aan het bord ‘einde bebouwde kom’ richting Deventer), Noorse­weg, Parallel­weg en de Veerweg kunnen straks, als zij dat willen, ook lid worden van buurt- en speeltuin­vereniging Plein 9. 

Nieuw elan
Momenteel zijn drie buurtbewoners bezig om het stokje van het oude bestuur van Plein 9 over te nemen. Zij willen weer een actieve buurt- en speeltuin­vereniging, waar leden en buurt­bewoners mee willen denken en mee willen doen om zo snel mogelijk weer tot een bruisende vereni­ging te komen: voor volwassenen, maar óók voor kinderen. 
Allereerst moet de speeltuin op het Acaciaplein opgeknapt worden. Daar zoekt het bestuur vrij­willigers voor. Wie daaraan wil mee­helpen kan zich aanmelden bij Ap Peppelen­bos, Acaciaplein 29 of via e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., onder vermelding van adres en telefoonnummer. Spelen uw kinderen wel eens in de speel­tuin, woont u niet in de wijk, maar wilt u wel een keer meehelpen? Dan verwelkomt Plein 9 u graag. Tijdens de corona­crisis kunnen volwassenen in de speel­tuin heel gemakkelijk de juiste afstand van elkaar houden.

Nieuw bestuur 
Over een tijdje kunnen alle buurtbewoners een brief in de bus verwachten waarin het nieuwe bestuur zich voorstelt en laat weten hoe buurt­genoten (opnieuw) lid kunnen worden. Het bestuur nodigt ze daarin ook uit om mee te denken over leuke en interessante activi­teiten voor ‘Buurt- en speeltuinvereniging Plein 9’. Te zijner tijd is meer informatie te vinden op Gorssel.nl .


Gorssel, 27 mei 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends