Laatste nieuws

Nieuw in Gorssel: Nicole van Heeswijk, edelsmid

Sinds kort is in de winkel van Diex Design een nieuwe shop-in-shop gevestigd. Van woensdag t/m zaterdag kan iedereen daar de prachtige moderne sieraden van Nicole van Heeswijk bewonderen. De kunstenares en meester goudsmid is op zaterdag zelf aanwezig in haar winkel, de rest van de week werkt zij in haar atelier Precious Works in Hengelo aan nieuwe unieke kunstwerken.

Eigen stijl
Heeswijk1Nicole van Heeswijk in haar winkelNicole heeft een heel eigen stijl die je nergens anders vindt. “Ik maak graag werk in opdracht, maar mijn stijl moet mensen wel aanspreken. Ik ben goed thuis in de klassieke en traditionele smeedkunst, maar ik maak vooral modern werk. Ik maak geen dingen die je bij iedere juwelier kunt vinden, en dat zeg ik ook eerlijk tegen mensen.” Lachend: “Als ze zoiets zoeken moeten ze niet bij mij zijn!” Ieder stuk is uniek, ze maakt van ieder ontwerp slechts één exemplaar. Haar collecties werden al op diverse plaatsen geëxposeerd, waaronder het Rijksmuseum Twenthe.

Maatwerk
Het maatwerk dat Nicole maakt is vaak heel persoonlijk. Ze is gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van herinneringssieraden.
Heeswijk2Ringen uit de collectie 'Miss Bubbles'“In zo’n sieraad kun je de as of een haarlok van een overleden dierbare laten verwerken, of de vingerafdruk van een geliefde,” vertelt ze. En ook oude sieraden met een herinnering kunnen worden hergebruikt. “Doordat het goud en zilver wordt hergebruikt is zo’n sieraad heel betaalbaar en kun je je erfstukken weer dragen.” In een persoonlijk gesprek besteedt Nicole veel aandacht aan de wensen van haar klant, bijvoorbeeld of het oude sieraad herkenbaar, of juist niet in zijn oude vorm in het nieuwe terug moet komen, en wat voor sieraad het moet worden. De keuze uit de mogelijkheden is groot: ringen in allerlei soorten en maten, hangers, oorbellen, spelden, etc.

Eigen collectie
Heeswijk6Shop-in-shop Precious WorksNaast maatwerk smeedt Nicole ook aan haar eigen collectie, die te bewonderen is in de winkel. Op woensdag t/m vrijdag staat er altijd iemand in de winkel die u kan helpen, en op zaterdag is Nicole zelf aanwezig. U kunt ook altijd contact met haar opnemen voor het maken van een afspraak. Als extraatje biedt zij bovendien een zilver- en goudpoetsservice aan, van sieraad tot broodmandje. Wanneer u uw edelmetaal tussen 11.00 en 12.00 uur naar de winkel brengt kunt u het ’s middags na 16.00 uur weer glanzend en schoon ophalen.

De foto's zijn gemaakt door Simke Kamphorst. Klik op een foto voor meer afbeeldingen.

Precious Works
Shop-in-shop bij Diex Design
Hoofdstraat 48, Gorssel
wo t/m za 11.00 tot 17.00 uur
tel. 06-25006784

  
Redactie Gorssel.nl
27 april 2017

Heeswijk4

Heeswijk5

Heeswijk8

Heeswijk9

Heeswijk10

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends