Laatste nieuws

Nieuw in Gorssel: praktijk voor coaching

LogoStartmomenttranspPer september 2015 heeft Miranda Kalksma haar praktijk voor coaching en toegepaste psychologie gevestigd in Corpus State aan de Nijverheidsstraat in Gorssel onder de naam ‘Startmoment’.

Startmoment
Startmoment richt zich op volwassenen die een coachvraag hebben op persoonlijk of professioneel gebied, of psychosociale hulp nodig hebben. Miranda Kalksma begeleidt mensen om letterlijk hun eigen ‘ik’ terug te vinden; hun eigen dromen en waarden. Miranda: “Wie zijn we zelf en wat vinden wij zelf belangrijk? Ik begin vaak met het droombeeld dat iemand heeft. Ik doorbreek irrationele gedachtegangen en overtuigingen en begeleid de cliënt naar een evenwichtig en reëel beoordelingsvermogen. Het gewenste doel zal zo sneller gehaald worden.”
Mensen komen bij Startmoment als er iets niet lukt in hun leven en zij zelf er de vinger niet opgelegd krijgen hoe dit nu komt. Miranda biedt psychosociale coaching voor als iemand even een extra steuntje in de rug nodig heeft om er weer bovenop te komen, ‘gewone’ coaching om bijvoorbeeld in het werk beter te presteren en e-coaching voor wie vanachter zijn pc/tablet vragen heeft.

Verschil coaching en psychosociale hulp
KalksmaMiranda KalksmaCoaching en psychosociale hulp hebben veel overeenkomsten, maar er zijn zeker ook verschillen. Coaching gaat over gedrag en vaardigheden en hoe dit de omgeving beïnvloedt; coaching heeft een oplossings- en doelgericht karakter.
Psychosociale hulp gaat meer over emotionele en sociale problemen. Hier staan de persoonlijke achtergrond, gevoelens en gedachten van waaruit iemand handelt in een situatie centraal; het is een proces van onderzoeken, reflecteren en bewustwording.

Flexibel
Miranda Kalksma werkt op de woensdagmorgen van 8.30 uur tot 12.00 uur in Gorssel. Ze werkt ook vanuit Apeldoorn en kan desgewenst bij cliënten thuis komen.

Corpus State
U kunt bij Corpus State terecht voor zowel  lichamelijke en geestelijke gezondheid, ontspanning en ontwikkeling; in het gezondheidscentrum bevinden zich naast ‘Startmoment’ onder andere ook Fysiotherapiepraktijk de Boer & de Jonge, Diëtistenpraktijk Rosella Berghuis, Beautysalon MiZense, Sportpodoloog Rene Vos, In voor Yoga (Karin Hibma) en Qi Gong/Tao Healing Vitaal.

Startmoment
Miranda Kalksma, coach en toegepast psycholoog
Corpus State, Nijverheidstraat 8, 7213 DB Gorssel, tel. 06-37118980


Gorssel, 9 september 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends