Laatste nieuws

Nieuw: restaurant Eric in Gorssel

RestaurantEricAan de Groeneweg 7 in Gorssel start een initiatief om de droom van Eric waar te maken. Eric droomt al jaren van een eigen restaurant. Zijn flatje is te klein om te oefenen, daarom stellen de bewoners van Groeneweg 7 in Gorssel hun woonkamer en keuken beschikbaar. Dit jaar kun je elke laatste zaterdag van de maand eten in de huiskamer van ‘restaurant Eric’. Het eerste diner is op 31 januari 2015.

Geen winstoogmerk
Het is een restaurant zonder winstoogmerk. Eric oefent om voor grote groepen te koken, met het doel na een jaar een eigen restaurant te beginnen in het hogere segment. Hij heeft uw hulp nodig om te zien of dit haalbaar is.

Kookstijl
De kookstijl van Eric is geïnspireerd op de Italiaanse keuken. Hij maakt voor zijn gerechten gebruik van producten uit de omgeving: biologische groenten, vlees en wijn van lokale ondernemers. Er wordt samengewerkt met de Zorgboerderijen Korenblik in Warnsveld, Oosterwaarde in Diepenveen, Hoeve ’t Hulshof en ’t Have uit Almen. De wijn komt van Wijngaard Gelders Laren.

Menu
Het menu is afhankelijk van wat het seizoen brengt. Voor 31 januari heeft Eric het volgende menu in gedachten met een bijpassend wijnarrangement:

VoorgerechtHeldere paddenstoelen soep met diverse paddenstoelen en voor de ‘bite’ dunne preiringetjes
Hoofd gerecht: Varkenskarbonade van biologisch varken, gevuld met een boter van gedroogde abrikozen, knoflook, prosciutto en salie
Nagerecht: Versgemaakt roomijs met een lekkere walnootolie

Concert
Na het hoofdgerecht is er een huiskamerconcert van singer-songwriter Rosalie Meijer. Wilt u alvast een voorproefje van haar muziek horen? klik hier.

Opzet
‘Restaurant Eric’ is de laatste zaterdag van de maand vanaf 19.00 uur open. Er is plaats voor maximaal twintig personen. De kosten bedragen € 25. Waardebepaling gebeurt achteraf: u bepaalt zelf na afloop of u meer geeft. Het eerste diner is dus op 31 januari, de volgende data zijn 28 februari, 28 maart, 25 april, 30 mei, 27 juni, 26 september, 31 oktober en 28 november 2015.

Locatie

Restaurant Eric is in de woonkamer en eetkeuken aan de Groeneweg 7 in Gorssel. Omdat het een woonkamer is, is de kans groot dat er ook andere restaurantbezoekers aan tafel zitten. Er zijn drie tafels: de eetsalon (acht personen), de woonkeuken (zes personen), de voorkamer (zes personen).

Reserveren
Restaurant Eric wil graag horen of u komt. Dan kunnen ze daar met inkopen rekening mee houden. Het voorkomt ook teleurstelling, want met twintig personen zit het woonkamerrestaurant echt vol.
Iedereen uit Gorssel is welkom. Komt u alleen? Geen probleem. Iedereen schuift bij anderen aan tafel. 
Reserveren kan via deze link:  thuisafgehaald, via Facebook of mail of sms naar Chris Kuypers: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 06-19037179.


Gorssel.nl
7 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends