Laatste nieuws

Nieuw scoutingseizoen bij de IJsselgroep

In het weekend van 6 en 7 september a.s. gaat bij scouting IJsselgroep in Gorssel het nieuwe seizoen van start. Op 28 september is er een Open Scouting Dag, samen met scouting Kompasnaald (meisjes). Nieuwe leden zijn welkom.

Scouting NW kleinExplorers
De ‘explorers’ (de jongens van 15 tot 18 jaar) bijten het spits af. Deze leeftijdsgroep heeft om de week op vrijdagavond programma’s van 20.00 tot 22.00 uur. Zij doen dit samen met de meiden van scouting Kompasnaald, ook in Gorssel. Ze starten met een opkomst die in het teken staat van team building. Ook een aantal uitdagingen als Achterhoek Express (gebaseerd op het bekende programma Peking Express), de Jotihunt (Jamboree on the internetvossenjacht) en de LAN (Local Area Network)-party staan op het programma.

Welpen
Voor de welpen (jongens van 7 tot 11 jaar) staat een culturele trip door Gorssel op het programma, met als onderwerp ‘Ken je dorp’. Compleet het tegenovergesteld hiervan is het onderdeel dat in december op de planning staat: de ‘Ghana experience’. Tijdens twee opkomsten komen de welpen alles te weten over dit land, de mensen die er wonen en wat hun gebruiken zijn. De welpen hebben elke zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 hun programma.

Scouts
De scouts (11 tot 15 jaar) gaan alvast een attractie bouwen voor de Open Scouting Dag op 28 september. Wat ze gaan maken blijft natuurlijk een grote verrassing! In oktober is er weer het Jota-Joti weekend. Dit is een scoutingevenement waarbij via radio (Jamboree on the air) en internet contacten worden gelegd tussen scoutinggroepen over de hele wereld. Dat wordt natuurlijk weer een hoogtepunt van het seizoen: vooraf gaan ze al bezig om een radio-uitzending te maken. Ook de scouts hebben zaterdagmiddag hun programma’s, tussen 14.00 en ca. 16.30 uur.

Overvliegen
Het eerste programma van de welpen en scouts zal beginnen met het ‘overvliegen’ van een aantal welpen naar de scouts. Dit gebeurt met behulp van een grote houten A. En als je daar in zit is het toch nog best wel hoog! 

Nieuwe leden welkom
De start van het nieuwe seizoen is natuurlijk ook een goed moment om nieuwe leden te verwelkomen. Is je interesse gewekt? Ga dan eens kijken of ga naar de Open Scouting Dag, samen met scouting Kompasnaald, van 13.00 uur tot 16.00 uur aan de Kwekerijweg 3 en 5 in Gorssel.  Lees meer op scouting-ijsselgroep.nl

 
Gorssel, 1 september 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends