Laatste nieuws

Nieuw seizoen bij Gorsselse Kunstkring

De Gorsselse Kunst­kring begint het nieuwe seizoen 2022/2023 met een Gorssels Kunst­café op 6 september 2022: kunstenares Pauline Nijen­huis is dan te gast in Eetcafé De Hoek in Gorssel. 
De eerste lezing van het seizoen is op 20 oktober 2022 in Residentie de Roskam met een voor­dracht door gameproducer Merijn de Boer.

Gorsselse Kunstkring
De Gorsselse Kunst­kring (GKK) is in 1950 opgericht met als doel ‘het bevorderen van kunst in de ruimste zin van het woord’. De GKK houdt lezingen over kunst en kunst­historie, literatuur, architectuur en muziek en organiseert excur­sies naar musea, tentoon­stellingen of interessante gebouwen. Op de eerste dins­dag van de maand is er een ‘GKK-Café’ waar, in aanwezigheid van een gast, ervaringen over kunst en cultuur worden gedeeld. 

Lezingen
GKK Roskamzaal kleinLezingen van de GKK in Residentie de Roskam in GorsselHet nieuwe lezingen­programma voor het seizoen 2022-2023 biedt onder­werpen als: ’Kunst in Games’, Futurisme, Engelse Avant­garde tussen 1910 en 1930, Street Art, Foto­grafie, Glas, licht en kleur: er is voor elk wat wils. Het programma begint op 20 oktober met een lezing door game­producer Merijn de Boer, getiteld ‘Kunst in games, gearrangeerd realisme'.
De lezingen worden gehouden in Residentie de Roskam (achter Loetje), Hoofdstraat 26, 7213 CW te Gorssel. Ook niet-leden hebben toegang, zij betalen € 10,- per lezing per persoon.

GKK-Café
GKK CaféJPEG kleinMaandelijks GKK-Café in Eetcafé De Hoek in GorsselIedere eerste dins­dag van de maand organiseert de Gorsselse Kunst­kring van 16.00 uur tot 17.30 uur een Gorssels Kunst­café in Eetcafé De Hoek in Gorssel. Lief­hebbers van kunst en cultuur kunnen ervaringen uit­wisselen en er is steeds een interessante gast die een inleiding verzorgt. Ook niet-leden zijn welkom, aan­melden is niet nodig.
De GKK begint het nieuwe seizoen 2022/2023 met een GKK-Café op 6 september 2022: dan is kunstenares Pauline Nijenhuis te gast. 


Redactie Gorssel.nl
26 augustus 2022

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends