Laatste nieuws

Nieuw seizoen Openluchttheater: Moederdag en Jubileum

Het Openluchttheater Gorssel komt ook dit jaar weer met een veelzijdig en verrassend programma van zes voorstellingen. No Romeo’s zal op Moederdag 13 mei de spits afbijten en in het weekeinde van 9 en 10 juni wordt het eerste lustrum gevierd met een concert van MoonYard en een kindervoorstelling.

Lustrum
OLTopening2GROpening van het Openluchttheater op 17 mei 2013 door toenmalig wethouder Wilma HeesenHet Openluchttheater zoals we dat nu kennen is in 2013 van start gegaan. Op die plek was in het midden van de vorige eeuw een theater met maar liefst 500 zitplaatsen die regelmatig allemaal bezet waren. Vanaf de jaren zestig is het podium in verval geraakt. In 1987 is het terrein ingericht als heemtuin die al snel verloederde door gebrek aan onderhoud. Na jarenlange voorbereidingen waren eind 2012 de plannen en de financiering voor een herinrichting en een grondige renovatie gereed en op vrijdagavond 17 mei 2013 werd het nieuwe kleinschalige theater in het sfeervolle parkje in gebruik genomen. Het nieuwe Openluchttheater viert dit jaar dus zijn eerste lustrum.

Programma 2018

No Romeo’s
Het eerste optreden van het seizoen wordt verzorgd door de dames vocal group No Romeo’s uit Gorssel. Het koor onder leiding van Juliette Dumoré heeft de afgelopen jaren veel succes gehad bij diverse concoursen. Het concert is op zondagmiddag 13 mei, Moederdag, en de dames van No Romeo’s zullen dat niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Jubileumweekeinde
MoonYardMoonYardHet eerste lustrum wordt gevierd met twee voorstellingen. Zaterdagavond 9 juni speelt de regionaal bekende band MoonYard. Hun repertoire beslaat vooral de 70-er en 80-er jaren. Voorman Stef Woestenenk heeft vorig jaar met zijn band Claptunes een uitstekend concert gegeven in het Openluchttheater.
Zondagmiddag 10 juni komt opnieuw een bekende. Dolf Moed ‘De Theaterfiets’ gaf vorig jaar een voorstelling die veel indruk maakte bij de kinderen. Nu komt hij met zijn nieuwe voorstelling ‘De Lakei en De Prinses’.

Van Hart tot Hart
Angelique Wardenier is een zangeres die haar sporen ruim verdiend heeft. Zij zingt van klassiek tot modern. Zaterdagavond 7 juli brengt zij de voorstelling ‘Van Hart tot Hart’. Ze neemt de bezoekers mee met een zeer gevarieerd repertoire dat noopt tot mijmeringen en meeneuriën

Ierse avond met Boxin’ the Vox
boxinBoxin' the VoxEen Ierse avond valt altijd bijzonder in de smaak, vandaar dat het Openluchttheater de Irish Folk Band Boxin’ the Vox heeft uitgenodigd. Op zaterdagavond 25 augustus brengen zij een rijk repertoire.

De Harmonie en Shantykoor Op Koers
Muziekvereniging De Harmonie viert haar 110-jarig jubileum en dat doen de muzikanten onder andere in het Openluchttheater. Samen met Shantykoor Op Koers zullen zij een bijzondere middag verzorgen, op zondag 16 september.
  


Gorssel, 22 februari 2018

 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends