Laatste nieuws

Nieuw seizoen voor Gorssels openluchttheater

Het Openluchttheater Gorssel heeft het programma voor het komende seizoen rond. Van mei tot september zijn er zes voorstellingen, waaronder een kinderprogramma. Komende tijd gaan bestuur en vrijwilligers weer aan de slag om het theater in het vrij toegankelijke parkje op de hoek van de Esdoornlaan en Molenweg weer helemaal tiptop te maken (voor wie het leuk lijkt om daarbij te helpen: gebruik de link onderaan dit artikel).

Vocal Group Notes - zaterdag 6 mei, 20 uur
OLT Beatles25 6 22 GWK8 kleinVeel groen, mooie muziek en ontspannen sfeer in het Openluchttheater GorsselZe zijn geen koor, geen band, maar wel uniek in hun soort: NOTES. Een gepassioneerde groep van tien zangers en zangeressen die met elkaar muziek maken. Notes brengt Nederlands- en Engelstalige popsongs, maar altijd met een geheel eigen sausje.
Notes zou in september vorig jaar optreden in het openlucht­theater, maar dat kon toen vanwege het slechte weer niet doorgaan. Vandaar dat deze succes­volle groep nu de aftrap mag geven voor het nieuwe seizoen.

Claptunes speelt Clapton - zaterdag 10 juni, 20 uur
ClaptunesOLT20 5 17GR kleinClaptunes in het Openluchttheater Gorssel, 2017In 2017 gaf deze band van Stef Woestenenk al een fantastisch concert in het Openluchttheater (lees het verslag daarvan en bekijk de opname van het meeslepende Double Trouble). Claptunes brengt een tribute aan 'Mr Slowhand', Eric Clapton, één van de grootste gitaristen aller­tijden. Veelzijdig, roem­rucht, grillig en onvoor­spelbaar. Claptunes bespeelt Clapton met dynamiek, groove, improvisatie en bovenal passie. Ook klassiekers van John Mayall, Cream, Blind Faith, Derek & The Dominos staan op het programma.
Claptunes speelde op grote festivals als de Zwarte Cross, maar evengoed in gerenommeerde clubs als ĺ'Esprit Rotterdam, Roepaen Ottersum, The Shack Oude Meer...

Project Lohues - zaterdag 24 juni, 20 uur
Een regionale band die de liedjes van Daniël Lohues vertolkt, uiteraard in dialect.

Dolf Moed met De Tijdmachine, kindervoorstelling - zondag 2 juli, 14 uur
DolfMoet Tijdmachine kleinDolf MoedDolf gaat in een reusachtige tijd­machine op reis door de tijd. Maar hoe zet je de machine aan? Als Dolf erin zit, blijken de knoppen aan de buitenkant te zitten! Kinderen schieten Dolf te hulp. Ze zingen het durflied en zetten de machine aan. Op zijn eerste reis naar de Middeleeuwen ontmoet hij ridders en bezoekt hij een reusachtig kasteel. Dolf vertelt over zijn avonturen en laat de kinderen zelfs proeven van een middeleeuwse pannenkoek. Met hulp van de kinderen vertrekt Dolf naar het land van Aladin. In een sprookjes­achtige wereld ontdekt hij de waarheid. Maar nu nog het geluk!

Ierse avond met Póg Mo Thóin - zaterdag 26 augustus, 20 uur
Inclusief een whiskey proeverij via Slijterij De Wingerd!
Póg Mo Thóin is een Ierse folkband met wortels in de Achterhoek. De band treedt al bijna vijftig jaar in wisselende samen­stelling op in binnen- en buitenland.

Deventer Jazz Orkest - zaterdag 16 september, 20 uur
Deventer Jazz Orkest kleinDeventer Jazz OrkestDeze bigband bestaat uit enthousiaste musici van 20 tot 75 jaar, onder bezielende leiding van dirigent Edwin Neuteboom Spijker. Het Deventer Jazz Orkest speelt voornamelijk jazz met uitstapjes naar latin, rock en pop. De muzikanten worden vocaal onder­steund door de talentvolle Laura van Nyendaal.

Gratis toegang
Ook dit jaar zijn alle voorstellingen in het Openlucht­theater weer gratis toegankelijk. Bij de uitgang staan bussen voor een vrijwillige bijdrage. Zorg dat u op tijd bent voor een plek op de bankjes, maar er is ook veel plaats voor een eigen stoeltje of gewoon lekker relaxed met een eigen kussentje in het gras.

Kijk voor meer informatie over het theater, de voorstellingen, en de mogelijkheden om mee te helpen als vrijwilliger op de website www.openluchttheatergorssel.nl

 
Gorssel, 7 maart 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends