Laatste nieuws

Nieuw seizoen voor Kapel op 't Rijsselt

Ondanks de nog steeds heersende onzekerheden rondom het coronavirus, presenteert de Kapel op 't Rijsselt haar aantrekkelijke en gevarieerde programma voor het nieuwe seizoen 2021/2022 op de eigen locatie bij Pluryn, Mettrayweg 21 in Eefde.

KapelGR kleinKapel op 't Rijsselt op het Mettray-complex EefdeNa ongeveer anderhalf jaar te hebben stilgelegen is er op 26 september a.s. weer muziek in de Kapel. Mocht het virus toch weer roet in het eten gooien en er bijvoorbeeld weer anderhalve meter afstand wordt geëist, dan wordt geprobeerd het concert te verplaatsen naar een ruimere locatie.

Enkele hoogtepunten
grupo del sur kleinTango-ensemble Grupo del Sur en de Argentijnse zangeres Valeria Mignaco openen het programma op 26 september 2021In het nieuwe seizoen krijgen meerdere concerten die eerder moesten worden geannuleerd, een tweede en soms zelfs een derde kans. Maar er zijn ook verrassende nieuwe concerten. En zoals altijd staat variatie en originaliteit weer voorop.
Die variatie krijgt o.a. gestalte in een concert waarin de Nederlandse cultuur rond 1640 een belangrijke rol speelt. Camerata Trajectina en schrijfster Nelleke Noordervliet spelen en vertellen o.a. over hoe Constantijn Huygens en Joost van den Vondel elkaar zouden hebben geïnspireerd én beconcurreerd.
Later in het seizoen brengt het Babylon Strijkkwartet een muzikale verbinding tot stand tussen een icoon als Beethoven en hedendaagse componisten als Lennon/McCartney.
In het Kapelprogramma 21/22 is er ook aandacht voor de tijd waarin in het Wenen van Mozart en Beethoven de zogenaamde Schubertgitaar furore maakte en wordt de jonge Nederlandse bariton Raoul Steffani gepresenteerd.
Het Olga Vocal Ensemble (foto) brengt vocaal werk uit o.a. IJsland en Rusland, waarmee wordt aangetoond dat er tijdens de lange Noordelijke winters ook ruimte is voor vrolijkheid en humor. Kortom: te veel om op te noemen.
Het seizoen gaat van start op 26 september met het Tango-ensemble Grupo del Sur en de Argentijnse zangeres Valeria Mignaco.

Oude kaartjes blijven geldig
Kaartjes en abonnementen van geannuleerde concerten van het vorige seizoen blijven in het nieuwe seizoen geldig, ook voor andere concerten dan waarvoor is betaald. In dat geval wel vooraf per mail of telefonisch reserveren.
Mocht een concert in verband met de coronaregels worden verplaatst, dan krijgen mensen die een kaartje hebben gekocht daar bericht van.

De voorstellingen (en eventuele locatiewijzigingen) worden ook vermeld in de agenda van Gorssel.nl.

De concerten zijn mogelijk dankzij de inzet van vrijwilligers. Dat gezellige team kan nog wat versterking gebruiken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de Kapel.

 

  • Kapel op 't Rijsselt
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    0575 - 570 521
  • (Vernieuwde) website van de Kapelconcerten

 

Gorssel, 2 septemer 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends