Laatste nieuws

Nieuwbouw De Bloemenkamp

Vastgoed zorgsector wil op de locatie van De Bloemenkamp (Beukenlaan in Gorssel) ongeveer 70 huur­appartementen (middelduur en vrije sector) voor 55+’ers gaan bouwen. Op 25 januari 2024 was in ’t Trefpunt de eerste van een reeks bijeen­komsten om de plannen te presenteren en vorm te geven. In totaal bezochten in twee sessies ruim honderd Gorssel­naren de informatiebijeenkomst.

Ontwerp en participatie
BloemenkampPres.jpeg kleinEr was veel belangstelling voor de presentatie van Vastgoed zorgsectorDe bijeenkomst begon met een korte presentatie door gebieds­manager Barbara Kroeze en project­ontwikkelaar Dennis Leib. Het huidige gebouw De Bloemen­kamp is volgens de inleiders in zoveel opzichten ongeschikt, dat er geen sprake kan zijn van renovatie.
Het proces dat voor de nieuwbouw van De Bloemen­kamp doorlopen zal worden werd toegelicht. Er is op dit moment nog geen concreet plan, omdat Vastgoed zorg­sector gebruik wil maken van de opmerkingen en wensen van toekomstige bewoners en de omgeving. Men noemt dat de fase ‘ontwerp en participatie’. Wel werd benadrukt dat voor de nieuw­bouw uitgangs­punten en randvoorwaarden gelden, zoals het uitgangs­punt dat er ongeveer 70 appartementen moeten komen om de nieuwbouw rendabel te maken. 

Planning
Vastgoed zorgsector wil graag in drie bijeenkomsten komen tot een schets­ontwerp. De bijeenkomst van 25 januari was de aftrap. Omstreeks eind februari laat de architect tijdens een tweede bijeen­komst zien tot welke eerste ideeën hij is gekomen. Naar aanleiding van de reacties wordt het schets­ontwerp verder uitgewerkt en gepresenteerd in een bijeenkomst die vermoedelijk eind maart zal worden gehouden. Bezoekers van de eerste bijeen­komst krijgen automatisch een uitnodiging voor de volgende bijeen­komsten, maar ook andere inwoners uit Gorssel zijn welkom.
BloemenkampPres. 1 kleinProjectontwikkelaar Dennis Leib geeft uitleg over de planningNa het schetsontwerp komen voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en technisch ont­werp aan de orde. Die laatste zijn naar verwachting begin 2025 klaar. Tijdens het hele proces wil men in gesprek blijven met toekomstige bewoners, de omgeving en de gemeente.
De verwachting is dat medio 2025 de vergunningen zijn verstrekt en dat dan met de sloop en nieuw­bouw begonnen kan worden.

Doelgroep 55+
Vastgoed zorgsector richt zich specifiek op huur­appartementen (middelduur en vrije sector) voor ouderen vanaf 55 jaar. De woningen moeten geschikt zijn om zo lang mogelijk te blijven wonen, dus ook als er sprake is van een toenemende zorg­vraag. Vermoedelijk zal het meren­deel van de appartementen bestaan uit drie of vier kamers. Desgevraagd werd duidelijk dat de toekomstige bewoners zoveel mogelijk uit Gorssel en directe omgeving zouden moeten komen. De initiatief­nemers zijn ervan overtuigd dat ze daarmee bijdragen aan de door­stroming ten behoeve van de vele woning­zoekenden in Gorssel.

Presentatie
De presentatie van 25 januari 2024 is hieronder toegevoegd (zie pdf). Op de speciale projectpagina van Vastgoed zorgsector komt de presentatie ook beschikbaar. Via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kunnen Gorssel­naren hun opmerkingen, vragen en suggesties kwijt en kan men zich opgeven voor de eerstvolgende informatiebijeenkomst.


Redactie Gorssel.nl
25 januari 2024

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends