Laatste nieuws

Nieuwe banken in het centrum van Gorssel

De Dorpsraad Gorssel laat in overleg met de gemeente en de ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon drie nieuwe banken plaatsen in het centrum van Gorssel. De Dorpsraad had hiertoe diverse verzoeken gekregen van omwonenden. 

Bank 1GRBanken van dit type worden bijgeplaatst

Meer bezoekers in Gorssel
BankOldenhofpleinGREen van de drie banken wordt links van de pomp geplaatstHet zal niemand zijn ontgaan - sinds de komst van het museum MORE zijn er veel meer bezoekers in Gorssel. Daardoor is er ook meer behoefte aan een plek om even van de zon te genieten of een boterhammetje te eten. Een verzoek aan de gemeente om voor nieuwe banken te zorgen werd afgewezen. De gemeente ziet dit niet langer als haar taak. Wel was de gemeente bereid om een deel van de kosten voor haar rekening te nemen.
Dankzij een forse bijdrage van de Dorpsraad, een korting van leverancier Grijsen uit Winterswijk en een schappelijke prijs van aannemer De Poorte Joppe, die zorgt voor het plaatsen, bleek het mogelijk om drie nieuwe banken aan te schaffen. De banken zullen in de komende maand worden geplaatst. Bovendien zullen de bestaande banken in het centrum door Circulus Berkel worden schoongemaakt en eventueel gerepareerd.

Luxe banken
Bank RoskamweideGRLangs het pad op de Roskamweide wordt naast de bestaande bank een tweede bank geplaatstHet gaat om drie luxe banken van zwart gepoedercoat gietijzer met een houten zitting en rugleuning. Van ditzelfde type staan er al meerdere banken, met name in het centrum van het dorp.  
Eén van de nieuwe banken komt te staan aan de Hoofdstraat, naast de pomp en tegenover het museum. Aan de andere zijde van de pomp staat al een bank van ditzelfde type.
De tweede bank wordt geplaatst langs het middenpad over de Roskamweide, niet ver van de parkeerplaats voor de museumbezoekers. Ook hier staat al zo’n zelfde bank.

Suggesties voor de derde bank welkom
Voor de derde bank wordt nog een geschikte plek gezocht.
Weet u in het centrum van Gorssel een goede plek voor de derde, nog te plaatsen nieuwe bank? Reageer dan en geef hieronder, bij de reactiemogelijkheid onder dit artikel, uw suggestie door!


Gorssel, 24 januari 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends