Laatste nieuws

Nieuwe concertserie Kapel op ‘t Rijsselt

Kapel op ’t Rijsselt in Eefde biedt voor komend seizoen een gevarieerd programma, dat omschreven kan worden als ‘Van Maestro tot Monteverdi’. In de sfeervolle Kapel op ’t Rijsselt bieden Peter Buikstra en zijn team al jaren belangeloos een zelfstandig podium voor muziek en theater. De programmering is overwegend klassiek, maar ook andere stijlen als jazz- en wereldmuziek komen aan bod. De kapel staat op het terrein van de jeugdzorgorganisatie Intermetzo.

Programma
Le Nuove Musiche kleinEnsemble Le Nuove MusicheHet programma 2018-2019 van Kapel op 't Rijsselt wordt op 21 oktober 2018 geopend door Dominic Seldis (contrabas) en James Pearson (piano). Zij brengen een programma met bekende en minder bekende klassieke muziek, met humor en met uitstapjes naar o.a. jazz, tango en musical. 
Indecember brengt het Coco Collectief, bestaande uit vijf klassiek geschoolde zangeressen onder begeleiding van pianist Maurice Lammerts van Bueren een gevarieerde selectie van meestal klassieke herkomst. De zangeressen schuwen daarbij het theatrale gebaar niet.
Het nieuwjaarsconcert wordt verzorgd door Verso (panfluitist Matthijs Koene en gitarist Stefan Gerritsen) samen metaccordeonist Vincent van Amsterdam met klassieke muziek, gespeeld op bijzondere instrumenten.
Monteverdi wordt vertegenwoordigd door het ensemble Le Nuove Musiche, dat madrigalen van deze componist vertolkt.
Kurios klarinetkwartet kleinKurios KlarinetkwartetDe kapel besteedt dit seizoen voor het eerst aandacht aan het Franse chanson. Zangeres Charlotte Haesen brengt met het bestaande Tobalita strijkkwartet een combinatie van Franse chansons en op klassieke lijst geschoeide arrangementen.
Verder komt pianiste Yang Yang Cai naar de Kapel. Zij deed al op negenjarige leeftijd het publiek in de uitverkochte Hamburgse concertzaal versteld staan.
Ten slotte presenteert het Kurios Klarinetkwartet samen met mezzosopraan Carina Vinke een muzikale staalkaart van de ‘Roaring Twenties’.

Agenda van Gorssel.nl
De concerten zijn steeds op zondagochtend vanaf 11.30 uur en worden vermeld in de agenda van Gorssel.nl.
Via de website van de Kapel kunnen abonnementen of losse kaarten voor de concerten worden gereserveerd.


Redactie Gorssel.nl
21 augustus 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends