Laatste nieuws

Nieuwe cursussen tuinderij De Veldhof

Valérie van Dijck, tuinder van Permacultuur tuinderij De Veldhof in Joppe, biedt op De Veldhof verschillende cursus­sen aan. Ze begint het nieuwe moestuin­seizoen met een vierdelige online cursus. Daarna volgen (als dat weer kan) vanaf eind mei praktijk­lessen.

Online cursus
TuinderijDeveldhof 1 kleinDe online cursus heeft als onder­werpen: ‘Gezond bodem­leven-gezonde Aarde’; Ethiek en basis­principes perma­cultuur; Overvloed creëren op jouw plek; Ontdek dit voorjaar de magie in jouw tuin of op jouw balkon. De vier online ochtenden vormen een basis voor het aan­sluitend volgen van praktijk­trainingen op tuinderij De Veldhof. Cursisten kunnen door­stromen naar de praktijklesdagen ‘Ontwerp je eetbare siertuin’ en/of ‘Perma­cultuur in je moestuin’ (zie hierna). De praktijklesdagen op De Veldhof zijn ook los van de vier online ochtenden te volgen.
TuinderijDeVeldhof 2 kleinPraktijkcursus op Perma tuinderij De Veldhof (foto's Raymond Hartman)De online cursus bestaat uit vier live lessen van 2,5 uur via Zoom, van 09.00-12.00 uur en begint op vrijdag 12 maart 2021. De eerste les is een gratis introductieles en duurt tot 11.00 uur. Volgende data zijn 26 maart, 9 april en 23 april 2021. De cursus kost € 90,-. Wie zich meteen aan­meldt voor de hieronder aangekondigde praktijk­trainingen betaalt € 75. Meer informatie en aanmelden via Het LevensCollege.

Praktijktraining ‘Eetbare siertuin’
De driedaagse cursus Ontwerp je eetbare siertuin-gezonde voeding uit eigen tuin’ is gericht op de eigen tuin/leef­omgeving en hoe je die op duurzame wijze kunt ‘ver­eetbaaren’. De eerste dag leer je over de basis­elementen van een eetbare tuin die voornamelijk ingericht is met vaste eet­bare planten. Naast theorie zie je tijdens een rond­leiding over de tuinderij hoe je een eetbare tuin of voedsel­bos (op kleinere of grotere schaal) kunt op­bouwen. Aan het eind van de training gaan de deel­nemers naar huis met een basis­ontwerp en beplantings­plan voor hun tuin en hebben ze voldoende hand­vatten om dit zelf verder uit te werken.
De cursus bestaat uit drie zaterdagen: 12 juni, 21 augustus en 2 oktober 2021. Cursus van 10.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 09.30 uur met koffie en thee. De cur­sus kost € 225,- incl. koffie/thee en soep tijdens de lunch (zelf brood en drink­water meenemen). Meer informatie en aanmelden via Het Levenscollege.

Praktijktraining Permacultuur
De tweedaagse cursus ‘Permacultuur in je moestuin’ laat zien hoe je de perma­cultuur principes in je moestuin inte­greert. Hoe creëer je een (energie)­kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodem­leven? Welke gewassen passen in de moes­tuin (eenjarig en meerjarig)? Permacultuur tuinderij De Veldhof geeft inspiratie en concrete hand­vatten voor de inrichting en werkwijze in de eigen moes­tuin. Op de dagen wordt theorie afgewisseld met praktijk.
De cursus bestaat uit twee zaterdagen: 29 mei en 3 september 2021. Cursus van 10.00 tot 16.00 uur, in­loop vanaf 09.30 uur met koffie en thee. De cursus kost € 150,- incl. koffie/thee en soep tijdens de lunch (zelf brood en drinkwater meenemen). Meer informatie en aanmelden via Het Levenscollege

Tuinderij De Veldhof
Valérie van Dijck
Tel. 06-49386227
Website


Gorssel, 10 maart 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends