Laatste nieuws

Nieuwe dienstregeling bus 81: voor- of achteruitgang?

In december 2017 heeft Arriva een nieuwe dienstregeling ingevoerd voor buslijn 81 (Zutphen, station-Eefde-Gorssel-Epse–Deventer, station en vice versa). Volgens Arriva leveren de aanpassingen per saldo meer voor- dan nadelen op. De recente ervaringen van frequente reizigers doen anders vermoeden.

Verslechterd
Arriva kleinGedeelte van de nieuwe dienstregeling 2018 van lijn 81Gorssel.nl bereiken geluiden dat de aansluiting in Deventer én Zutphen op de treinen over het algemeen fors verslechterd is. Treinen rijden bijvoorbeeld letterlijk voor de neus weg in Deventer, met als gevolg een veel langere wachttijd. Ook in Zutphen is de wachttijd bijna verdubbeld. De stiptheid waarmee de dienstregeling wordt nagekomen, is bovendien afgenomen. Een van de oorzaken lijkt te zijn dat er met een bus minder gereden wordt, waardoor vertraging onderweg niet kan worden gecompenseerd.
Inmiddels heeft de Provincie als opdrachtgever de toezegging gedaan binnenkort de klachten met Arriva te gaan bespreken.

Wat vindt u?
Het is natuurlijk mogelijk dat alleen de benadeelden van zich laten horen en dat een zwijgende meerderheid zich prima kan vinden in deze dienstregeling.
Gorssel.nl doet hierbij een oproep aan voor- en tegenstanders om ervaringen te melden. Deel uw ervaringen door hieronder bij ‘geef uw reactie’ uw mening kenbaar te maken. Graag daarbij aangeven wat in uw ogen de verslechtering en/of verbetering is.

 

Gorssel, 10 februari 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends