Laatste nieuws

Nieuwe eigenaren De Zevensprong voortvarend aan de slag

Wie regelmatig langs café restaurant De Zevensprong komt (en welke wandelaar of fietser doet dat eigenlijk niet) heeft het vast al gezien: er wordt hard gewerkt rondom en in de bekende uitspanning. De midgetgolf en de speeltuin zijn opgeknapt en binnen wordt het elektra vervangen. Sinds enige tijd is De Zevensprong in de weekeinden geopend als ‘koek en zopie’. Coffee-to-go, taart, broodjes, soep, Brusselse wafels en meer lekkers is er dan verkrijgbaar voor de hongerige wandelaars en fietsers.

Nieuwe eigenaren
RikaMatthijsZevensprongMatthijs van Weel en Rika Vermeulen voor café restaurant en nu ook 'koek en zopie' De ZevensprongSinds 16 december vorig jaar heeft De Zevensprong nieuwe eigenaren: Matthijs van Weel en Rika Vermeulen uit Tiel. Ze leiden een druk bestaan, maar des­ondanks zijn ze hard aan het werk om gasten te kunnen verwel­komen als straks de terrassen weer open mogen. Hopelijk volgt de opening van het restaurant snel daarna. Het restaurant zal voor de bezoekers niet veel anders zijn dan toen de vorige eigenaren Hans Smalt en Liesbeth van de Stadt er nog de scepter zwaaiden. Het complete interieur blijft zoals het was, al zullen er in de begintijd wat minder tafels staan om wat rustig te kunnen opstarten. De nieuwe eigenaren zijn blij met het prettige contact dat zij hebben met Hans en Liesbeth. Zo worden zij steeds meer vertrouwd met alle finesses van De Zevensprong. Zelfs de geheimen van de keuken en de bijzondere recepten worden besproken.

Huisarts
De nieuwe eigenaren wonen in Tiel. Matthijs is huisarts in Varsseveld, dus aan reizen zijn ze wel gewend. Rika heeft een achtergrond in de horeca en heeft in deze coronatijd een tijdelijke job. In een zijvleugel van het pand, boven de voormalige slagerij, is een oude en nu wat vervallen bedrijfswoning. Rika en Matthijs zijn van plan om die op te knappen. Voor hunzelf of voor een beheerder. En later zit er wellicht een verhuizing naar Gorssel of omgeving in.

Strategisch
De Zevensprong is uitstekend gelegen in buurtschap De Zessprong aan de Dortherdijk, Joppe. Zes wegen komen er samen. Hoe je ook wandelt of fietst in het prachtige buitengebied van Gorssel, de strategisch gelegen uitspanning is bijna niet te missen. Vanaf De Zevensprong kan je prachtig wandelen naar en over de Gorsselse Heide.

Slagerij
Ook met Hans Wichers, nu wijnboer aan de Zessprong, is al uitgebreid kennis gemaakt en de eerste flessen wijn en ‘Joppagne’ zijn al geserveerd. Hij en zijn vrouw Dies waren de eigenaren nog vóór Hans Smalt en Liesbeth van de Stadt. Toen was het alleen café en heette het ‘De Zessprong’ zoals nog op de gevel van het pand te zien is. De ouders van Hans Wichers hadden er ook nog een slagerij bij. Hard werken was dat. 's Ochtends slachten en vlees verwerken, 's middags vlees rondbrengen en daarna ook nog kastelein tot in de late uurtjes.
Die tijden herleven niet meer, en dat is misschien maar goed ook. Maar Rika en Matthijs zijn vast van plan een groot succes van hun zaak te maken, met laagdrempelige gastvrijheid voor jong en oud.

Kinderpuzzeltocht
Met Pasen organiseert De Zevensprong een puzzeltocht voor kinderen en hun ouders.
Meer hierover leest u in de Agenda op deze website.
 

  • Aan de website wordt nog hard gewerkt, maar u kunt De Zevensprong wel volgen op Facebook 

  

Redactie Gorssel.nl
23 maart 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends