Laatste nieuws

Nieuwe expositie in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 7 oktober werk te zien van de Nijmeegse graficus en grafisch ontwerper Harry van Kuyk.

Harry van Kuyk Nijmegen 1973 kleinHarry van Kuyk, 1973 (bron: Wikipedia)Van Kuyk (1929-2008) behoort tot de grote Neder­landse grafiek­vernieuwers. In 1969 ontwikkelde hij de reliëf­druk. Daarvoor wordt op een speciale pers, zonder inkt of verf, in dik papier een diep reliëf gedrukt. Grafiek zonder inkt, wit op wit, opgebouwd uit licht en schaduw.
Zijn geometrische reeksen waren een inter­nationaal succes. Groot Abecedarium (1973), 26 abstracte variaties op de letters van het alfabet, geldt als een meester­proef in de moderne grafiek. De prenten van Van Kuyk zijn vaak vergeleken met de reliëfs van Jan Schoonhoven. De oplages waren klein. Zijn reliëf­drukken bevinden zich in inter­nationale collecties en alle grote musea van Nederland.

In Galerie Stijl worden de laatste reliëf­drukken uit zijn nalaten­schap aangeboden waaronder vroege en zeldzame exemplaren.

De expositie in de galerie is van 7 oktober tot 22 november 2021.
In het bij de galerie horende museumpaviljoen is van 7 oktober tot 27 december 2021 een overzichts­tentoonstelling van Van Kuyks werk en leven met hoogte­­punten uit zijn oeuvre.

Tot zondag 3 oktober is nog de overzichtsexpositie ‘Kunstenaars van de galerie’ te zien.

Over Galerie Stijl
VanKuyk kleinVan Kuyk met wandreliëf, 1975, collectie Harry van Kuyk StichtingGalerie Stijl is gespecialiseerd in abstracte kunst van diverse kunstenaars met een voorkeur voor geometrisch werk. Galerie Stijl is in 1989 in Arnhem gestart, is in 2017 verhuisd naar Eefde. Bij de galerie is ook een beelden­galerij en -tuin.
De galerie is gevestigd aan de Zutphenseweg 132 in Eefde.
Geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang bedraagt € 6,50.

De RIVM maatregelen zijn van toepassing.

De galerie is zondag 10 oktober gesloten in verband met de besloten bijeenkomst van de vrienden van de Harry van Kuyk Stichting.

    

 

Gorssel, 28 september 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends