Laatste nieuws

Nieuwe expositie in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde is vanaf 1 juli 2022 werk te zien van Beatrice van der Meer. Beatrice van der Meer (1944-2021) is één van de vaste exposanten in Galerie Stijl. Ter herinnering aan haar laat de galerij haar werk bestaande uit schilderijen, panelen en objecten nogmaals zien. De werken zijn ook te koop.

BeatriceVanDerMeer2 klein'Plexitown' van Beatrice van der MeerDe spanning die vormen onderling oproepen, licht, kleur en ritme, vormen de basis van het werk van Van der Meer. Het licht probeerde zij te vangen door gebruik te maken van kunststof, o.a. plexiglas, waar het licht doorheen valt, zodat schaduwen ontstaan en de kunst­werken een sprankelend effect krijgen. Zo bouwde zij ook kleine gekleurde plexiglas­objecten, de zogenaamde ‘Plexitowns’ en Kubus­objecten. Tevens zijn schilderijen uit verschillende periodes van de kunstenaar te zien.
Op donderdag 30 juni is er van 15.00 tot 17.00 uur een besloten bijeenkomst waarvoor u zich kan aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Daarna is de expositie nog tot 8 augustus 2022 te bezichtigen op de reguliere openings­dagen van Galerie Stijl (zie hieronder).

Naast het werk van Beatrice van der Meer heeft Galerie Stijl nog tot 30 oktober een overzichts­tentoonstelling met werken van twintig kunstenaars en in de beelden­tuin zijn door­lopend beelden van twintig kunstenaars opgesteld.

Over Galerie Stijl
BeatriceVanDerMeer1 kleinGalerie Stijl is gespecialiseerd in heden­daagse abstracte kunst met een voorkeur voor geometrisch werk. De galerie is in 1989 in Arnhem gestart en in 2018 heropend in Eefde. Het galerie­terrein van bijna 4.000m2 bestaat uit: een galerie, een museumpaviljoen, een beelden­galerij, een beelden­tuin en diverse kunst­gebouwtjes. In 2012 richtte Galerie Stijl de Stichting Stijl Foundation op, een stichting voor het behoud van werk van overleden kunstenaars met abstract werk en een voorkeur voor geometrie.

De galerie is gevestigd aan de Zutphenseweg 132 in Eefde.
Geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op donderdagen zijn groeps­rondleidingen mogelijk.
Toegang bedraagt € 6,50 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.

 

 

Gorssel, 27 juni 2022

   

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends