Laatste nieuws

Nieuwe exposities in Galerie Stijl

In Galerie Stijl in Eefde zijn vanaf 14 april a.s. nieuwe exposities te bezichtigen met werk van Chr. Paul Damsté en Henk Zweerus.

Chr. Paul Damsté
Stijl Damsté schilderijChr. Paul DamstéDe expositie van Chr. Paul Damsté (75 jaar) heeft als titel 'Geometrische werken'. Damsté was voorheen docent o.a. ArtEZ-Arnhem. Hij heeft een niet aflatende productiviteit en zijn oeuvre is dan ook over­donderend. Aquarellen, grafiek, objecten, reliëfs, schilderijen, sculpturen. Deze brede diversiteit is voor hem een vanzelfsprekendheid, een vorm van eenheid. Zijn belang­rijkste inspiratie­bronnen zijn architectuur, bouw, geologie, landschap en verval. In zijn artistieke proces staan begrippen als ordening, organisatie, reorganisatie en structuur centraal. Paul voelt zich niet verbonden aan een bepaalde stijl en dat is duidelijk zichtbaar gezien de veelheid van technieken waarin hij zich uit.

Henk Zweerus
Stijl Zweerus beeldHenk Zweerus In het bij de galerie horende museum­paviljoen is een overzichts­tentoonstelling van Henk Zweerus (1920–2005). Hij behoorde met zijn hoekige vormentaal tot de avant-garde van de naoorlogse beeld­houwers. Henk exposeerde onder meer op verschillende Sonsbeek­tentoon­stellingen in Arnhem, op de Biënnale van Venetië enz. Bovendien is zijn werk aangekocht o.a. door het Rijksmuseum in Amsterdam en het Nijenhuis in Heino. Naast zijn kunstenaarschap was hij vanaf 1962 lector aan de Technische Universiteit te Delft. Zijn beelden bevinden zich dan ook op het snijvlak van beeldhouwkunst en architectuur. Met enige fantasie kunnen zijn beelden ook als kolossale gebouwen worden voorgesteld. Daarnaast maakte hij talrijke tekeningen en gouaches. 

Gratis toegang tijdens de opening
De exposities worden zondag 14 april om 15.00 uur geopend en de toegang is dan gratis.
Peter Godefrooij, voormalig directeur academie Arnhem, zal de tentoonstelling van Damsté openen, en Frank van Beek en Annemiek van der Veen (beide bestuurslid van de stichting Henk Zweerus en Hedwig Zweerus-Weber) openen de expositie van Zweerus.
De tentoonstelling van Damsté loopt tot 20 mei a.s. en die van Zweerus tot 1 juli a.s.

Galerie Stijl
De galerie is gespecialiseerd in abstracte kunst van diverse kunstenaars met een voorkeur voor geometrisch werk. Galerie Stijl is in 1989 in Arnhem gestart, is in 2017 verhuisd naar Eefde en eind september 2018 na een verbouwing weer heropend. De galerie heeft diverse kunst­gebouwtjes, een beelden­galerij en een beelden­tuin.

De galerie is gevestigd aan de Zutphense­weg 132 in Eefde. in het gebouw net over het spoor waar tot 2017 galerie BGO132 was gevestigd. Komend vanuit Gorssel is dat na de eerste spoor­weg­overgang direct rechts.
Galerie Stijl is geopend van donderdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Toegang bedraagt € 6,50

  

 
Gorssel, 8 juli 2019 

   

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends