Laatste nieuws

Nieuwe exposities in het Tramstation in Gorssel

In het Tramstation in Gorssel zijn vanaf begin mei tot eind juni 2023 twee nieuwe tentoon­stellingen te zien. Rikie Starkenburg-Garritsen exposeert schilderijen en Hanny Boeze­winkel laat haar glaskunst zien.

Rikie Starkenburg-Garritsen
De exposanten kleinRikie Starkenburg-Garritsen (l.) en Hanny BoezewinkelRikie Starkenburg-Garritsen (1943) is opgegroeid in Geesteren in de Achter­hoek. Na de middelbare school en een vervolg­opleiding werkte ze als lerares aan een huishoud­school en daarna in de thuis­zorg. Jaren geleden nam Rikie's leven door fysieke klachten een onverwachte wending. Ze prijst de dag waarop een kunst­zinnig therapeut op haar pad kwam. Het eigen scheppend vermogen bleef ondanks de aan­doening onaangetast en zo leerde Rikie om vanuit haar gevoel te schilderen. Rikie probeert vanuit een herinnering, een gebeurtenis of een land­schap beelden op het doek vast te leggen. Dat wordt haar werkelijk­heid. Ze werkt met acryl en/of olieverf op doek.

Hanny Boezewinkel
Werk Starkenburg kleinWerk van Rikie Starkenburg-GarritsenHanny Boezewinkel is docent techniek in het Voort­gezet Onderwijs. Naast naar werk is ze graag bezig met planten, tuinieren, kleuren, metalen en: met glas. Hanny houdt van het uit­proberen van nieuwe technieken, vormen, kleuren en ze experi­menteert graag met artistieke uit­dagingen en toepassingen. Glas heeft haar altijd geboeid en met dit materiaal kan ze zich uit­leven door vormen te snijden, samen te voegen en te smelten. GlasBoezewinkeljpg kleinGlaskunst van Hanny BoezewinkelHet uiteindelijke resultaat na het bak­proces is altijd weer een verrassing.

Openingstijden
De openingstijden van het Tramstation zijn: dinsdag­middag van 14.00 uur tot 16.00 uur, donderdag­morgen van 10.00 tot 12.00 uur en vrijdag­morgen van 10.00 tot 12.00 uur. Van buitenaf zijn exposities in het Tram­station permanent te zien. 
Adres: Het Tramstation, Van der Capellenlaan 4, 7213 AG Gorssel.


Gorssel, 22 april 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends