Laatste nieuws

Nieuwe gedichtenbundel van Gorsselnaar Tseard Veenstra

Onlangs verscheen bij uitgeverij U2pi, Zinspelen de derde gedichten­bundel van Tseard Veenstra. Sinds een aantal jaren woont hij in Gorssel. Een veelschrijver van gedichten is hij niet, want de vorige uitgave met poëzie dateert uit 2009. Veenstra: “Sinds ik met pensioen ben en hier in deze prachtige omgeving woon, ontstaan er af en toe weer gedichten.” Kennelijk is er voor hem rust en tijd nodig om tot schrijven te komen.

TseardVeenstra 002Tseard VeenstraVeenstra is overigens na 35 jaar elders gewoond te hebben teruggekeerd naar Gorssel waar hij ooit een jaar of vier als onderwijzer werkte en woonde. Door de jaren heen heeft hij ook een aantal kinderboeken geschreven en als auteur meegewerkt aan verschillende methodes voor het basis­onderwijs. Tijd en taal zijn onderwerpen die hem blijven bezighouden. Dat hij ruim 40 jaar in het onderwijs werkte, is ook in deze bundel te merken.

Beschrijving van Zinspelen
TseardVeenstraBoekcoverCover van de dichtbundel ZinspelenLezen we de dichter of is het zijn schaduw? Zien we onszelf of de ander? Waar eindigt de schrijver en wordt het gedicht van de lezer? Vragen die zich voordoen in Zinspelen. Gedichten over het belang van taal en verhaal in het contact met de ander, maar ook over de beperkingen daarbij. Gedichten over de beleving van tijd en over generaties, de erfenis die door wordt gegeven. Veenstra vindt woorden voor vragen, formuleert in zoekende zinnen, schept beelden die doen denken, maar laat het antwoord aan de lezer.

Tseard Veenstra (1953) is o.a. schrijver van een aantal kinder­boeken en poëzie. Sinds kort heeft hij de tijd aan zichzelf, maar in zijn teksten spreekt nog de toon van de leraar.

Bestellen
De bundel “Zinspelen” is zowel via de boekhandel als online te bestellen via deze link. Voor een gesigneerd exemplaar kunt u zich rechtstreeks tot de schrijver wenden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (€ 10 exclusief verzendkosten)

 
Gorssel, 9 maart 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends