Laatste nieuws

Nieuwe kunst in de hal van 't Trefpunt

TrefpuntKunst2Dies Makkinje hangt een schilderij van haar kleindochter op in 't TrefpuntOnlangs werden de foto’s van Ton Kannegieter die enkele maanden in de hal van ’t Trefpunt hebben gehangen vervangen door kleurige schilderijen.

Elly Kunst en Hans Terwischa van Scheltinga verzorgen al sinds enkele jaren deze wisselende tentoonstellingen, en zij zochten het deze keer wat verder van huis. Normaliter hangt er werk van lokale schilders of fotografen, deze keer hangen er schilderijen van twee kunstenaars uit Haaksbergen, Dies Makkinje en Jan Dorman. “Na 15 jaar verschillende technieken te hebben uitgeprobeerd en ook enkele exposities te hebben gehouden, wil ik nu mijn schilderijen in Gorssel laten zien,” aldus Dies. “Schilderen is mijn passie, het liefst schilder ik bloemen, deze keer in acryl en olieverf.”

Jan Dorman kreeg op zijn 65e verjaardag een schilderskist met inhoud. “Sinds die tijd schilder ik met veel plezier en heb veel lessen gevolgd.” verklaart Jan. “Ik maak wat ik zelf mooi vind en dat kan heel divers zijn. Soms met wat houvast, een andere keer met veel fantasie. Het doek is immers gewillig.”
  

TrefpuntKunstJan Dorman met een (fantasie) dorpsgezichtHet werk van genoemde schilders is bij ’t Trefpunt te zien tot en met begin april 2017.

 


Gorssel, 18 januari 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends