Laatste nieuws

Nieuwe leden, huldigingen en afscheid bij de brandweer

De brandweerpost Gorssel verwelkomt Robin van Wijhe en Corrie de Zwaan als nieuwe leden en neemt afscheid van Hans Groot Koerkamp, die maar liefst 33 jaar heeft gediend en van Harold Bruggeman met 26 dienstjaren. Ook zijn diverse jubilarissen in ’t zonnetje gezet.

Zaterdagavond 19 maart jl. vond bij Landhotel de Hoofdige Boer in Almen de huldigingsavond voor de vijf brandweerposten van de gemeente Lochem plaats, t.w. Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem.
De officiële handelingen zijn gezamenlijk verricht door de betreffende postcommandanten, burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en de districtscommandant Achterhoek Noord, Erwin te Bokkel.

Vrijwilligers
Korpsavond Gem Lochem 19 03 2022 kleinVoorste rij, vlnr: J. Duringhof, H. Groot Koerkamp, R. Bruggeman, F. Bannink, S. van ’t Erve, M. van Lulofs Umbgrove, M. Huisman, H. Bruggeman. Achterste rij, vlnr: M. Spenkelink, P. Bruggeman, B. Schoenmakers, T. Koeslag, M. Welmer, G. Peters, A. Steenbergen, M. Jansen, H. Welbergen, G. KroeseZonder de grote inzet van de vrijwilligers kan de brandweer niet functioneren in de gemeente Lochem.
De inzet en betrokkenheid van de brandweer­vrijwilligers levert een onmisbare bijdrage aan de veiligheid binnen, en soms ook buiten, de gemeente. In het openingswoord van Erwin te Bokkel kreeg dit dan ook de verdiende aandacht.

Gorssel
Voor wat betreft de post Gorssel werd naast de bovengenoemde nieuwe en afzwaaiende vrijwilligers ook een aantal jubilarissen geëerd: Rick Bruggeman en Maarten Jansen (12,5 jaar), Albert Steenbergen (25 jaar), Peter Bruggeman en Gerrit Peters (30 jaar).
Commandant van de post Gorssel is Albert Wichers.

Andere posten

Post Almen – postcommandant Freddie Heuvelink:
Nieuwe leden: Hanneke Huurnink, Michiel van den Ent en Reimer Rouwenhorst
Jubilea: Michel Huisman (20 jaar), Gerco Kroese (25 jaar)
Afscheid: Magnus van Lulofs Umbgrove (38 jaar)

Post Barchem – postcommandant Bert Nijenhuis:
Nieuwe leden: Jacco Savelberg en Julius Langelaar
Jubilea: Frank Bannink en Maarten Nijenhuis (12,5 jaar)
Afscheid: Hans Welbergen (28 jaar)

Post Laren – postcommandant Marcel Hekkelman:
Nieuwe leden: Dion Eggink en Jort Wezenberg
Jubilea: Martijn Welmer en Barry Schoenmakers (12,5 jaar), Johan Hoentjen (20 jaar)
Afscheid: Herman Schoneveld (27 jaar), Teun Koeslag (33 jaar), Bert Haijtink en Theo Beuzel (34 jaar)

Post Lochem – postcommandant Jeroen Regelink:
Jubilea: Mark Spenkelink en Jurgen Duringhof (12,5 jaar) en Piet Bouwmeister (30 jaar)
Afscheid: Arno Hofhuis (10 jaar)

De genoemde nieuwe leden zijn reeds aan hun opleiding begonnen. De jubilarissen kregen uit handen van de burgemeester een welverdiende medaille opgespeld, vergezeld van een oorkonde en een bos bloemen.
De collega’s die afscheid namen kregen ook een oorkonde, bloemen en een cadeau als dank voor hun vele dienstjaren waarin zij zich beschikbaar stelden voor de gemeente Lochem.

   
Gorssel, 21 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends