Laatste nieuws

Nieuwe lessenserie 'Cool Kids'

In 2021 is Gorsselnaar Ed van Orden, met hulp van onder anderen leer­lingen uit groep 8, begonnen met een wekelijks speels beweeg­programma in ’t Trefpunt in Gorssel, bestemd voor kinderen uit groep 1 en 2 (4- en 5-jarigen). En dat werd zo’n succes, dat op 7 september 2022 een tweede serie van start gaat. Er kunnen nog kinderen bij.

Cool Kids
CoolKids 1 kleinHet beweeg­programma, onder de noemer ‘Cool Kids’, is erop gericht om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met diverse grond­vormen van bewegen uit verschillende sporten, bij­voorbeeld oog-hand coördinatie, lopen-gaan, draaien, wenden en keren, balans en kracht.
CoolKids 2 kleinEd van Orden zegt daarover: “Sportief gezien is er in Gorssel weinig te doen voor deze doel­groep. Op deze manier hoop ik dat kinderen meer plezier krijgen in bewegen en zich, uit­eindelijk, bewust gaan aan­melden bij een specifieke sport.”

Vaardigheden
CooolKids 3 kleinDe lessen zijn gebaseerd op het ‘Athletic Skills Model’ (ASM), waarbij vaardigheden uit diverse sporten als basis dienen. Werpen/vangen, duwen/trekken, mikken, loop­scholing en het gebruik van diverse sport­materialen worden in spel- en oefen­vormen aangeboden. 
Ed van Orden’ “We leiden niet op voor reguliere sporten als voet­bal, tennis, hockey, judo of volley­bal, maar we gebruiken de basis­vaardigheden uit deze sporten. Een breed aanbod van vaardig­heden dus. 

Informatie
Het programma begint op woens­dag 7 september 2022, van 15.30 - 16.30 uur in ’t Trefpunt in Gorssel. De kosten, € 2,50 per uur, worden gebruikt voor het huren van de hal en de aan­schaf van materialen. De organisatie en begeleiding zijn geheel belange­loos.

Opgave
Voor meer informatie of deel­name: Ed van Orden via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 06-20421460. Wacht niet te lang met aanmelden, want er kunnen maximaal twaalf kinderen per uur mee­doen. Zes kinderen van de bestaande groep hebben zich al­weer aangemeld. 
Ed van Orden: “Je kunt altijd eens komen kijken of een keer (gratis) mee­doen”.


Gorssel, 1 september 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends