Laatste nieuws

Nieuwe schilderijen in 't Trefpunt

Vanaf begin februari hangen er weer nieuwe schilderijen in de hal van ’t Trefpunt. Elly Kunst en Hans Terwisscha van Scheltinga, die de exposities verzorgen, vonden deze keer de voorzitter van teken- en schildersclub het Koerhuis, Lex van Pelt en zijn schoonzuster Nel Teunisse, bereid om hun werk beschikbaar te stellen. De kunstwerken zijn tot april te zien en eventueel te kopen.

TrefpuntSchilderijenJan18 4Nel Teunisse tekent en schildert al sinds haar kinderjaren. Begin jaren tachtig kreeg zij haar eerste schilderslessen, maar schilderde vervolgens wegens tijdgebrek jarenlang niet meer. In 2007 pakte ze het penseel weer op en nam les bij Willeke Stubensky. Daarna volgde ze diverse opleidingen, onder meer in Deventer drie zomers landschapschilderen onder leiding van Constance Visser en Henk van de Ven. Nel’s werk, meestal in olieverf, is geïnspireerd door de aarde, het heelal en de sterren. Ook architectuur en af en toe een portret hebben haar interesse.

TrefpuntSchilderijenJan18 1Lex van Pelt woont al een kleine twintig jaar in Gorssel en is al bijna net zo lang lid van Het Koerhuis. Sinds die tijd is hij serieus gaan schilderen en heeft in de loop der jaren veel opgestoken van de andere leden van de schilderclub. Ook heeft hij veel geleerd tijdens de lessen die de club organiseert. Hij schildert voornamelijk met acrylverf en haalt de inspiratie voor zijn werk veelal uit de natuur en de landschappen rondom Gorssel, evenals uit het boerenleven. Zijn schilderijen van paarden, koeien en andere dieren getuigen van zijn belangstelling voor het laatste.

Teken- en Schildersclub het Koerhuis, waarvan Lex van Pelt voorzitter is, bestaat al zo’n 36 jaar. In de wintermaanden kunnen de leden op donderdagmorgen gezamenlijk schilderen in De Brink bij de kerk in Gorssel en op woensdagmiddag in het atelier van Mies Zweers in Harfsen. Ook wordt incidenteel les gegeven door een gastdocent of door eigen leden. In de zomermaanden gaat de club op donderdagmorgen naar buiten. Er worden dan mooie locaties gezocht waar men de schildersezels neerzet en aan de slag gaat. Ook worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.
Voor meer info zie www.hetkoerhuis.nl .
  

Gorssel, 4 februari 2018

aa

bb

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends