Laatste nieuws

Nieuwe speelplek voor de Batsbuurte

Batsbuurte 1 klein De officiële opening van de nieuwe ontmoetingsplek van Buurtvereniging Batsbuurte. Links op de foto Daniëlle Doornbos van de Batsbuurte en rechts Miranda Gelen van Univé Stad en Land, die de cheque van Stichting voor Elkaar overhandigt Buurtvereniging Batsbuurte in Gorssel heeft een nieuwe speelplek. Op zaterdag 12 april 2019 is de ruimte feeste­lijk in gebruik genomen.
De buurtvereniging had eerder al een speel- en ontmoetingsplek op een bouwkavel aan de Tram­baan in Gorssel, maar toen de kavel verkocht werd moest een nieuwe plek gezocht worden. Die nieuwe plek is er nu: de Wel­koop stelde de ruimte beschikbaar en met onder meer financiële steun van Stich­ting voor Elkaar (onderdeel van Univé Stad en Land) en de gebundelde krachten van de buurt­bewoners en Hoveniersbedrijf Brummelman kwam de inrichting tot stand. En het resul­taat mag er zijn. 

Batsbuurte
Batsbuurte kleinBuurtvereniging Batsbuurte ontstond eind 2011 na voltooiing van de nieuw­bouw van het Beukenhorstproject op de plek van de voormalige huishoud­school aan de Beukenlaan in Gorssel. De straten Trambaan, Beukenlaan, Lindelaan, Nijverheidsstraat en Esdoorn­laan horen erbij. De vereniging telt ongeveer 60 leden, jong en oud door elkaar. Jaarlijks zijn er verschillende activi­teiten, zoals een nieuwjaarsreceptie, een uitje voor volwassenen en deelname aan de Nationale Buren­dag. De buurtvereniging heeft een buurtwhatsapp­groep, waar ook niet-leden aan kunnen deel­nemen.


Gorssel, 15 april 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends