Laatste nieuws

Nieuwe yoga-studio Yoin open!

Opening studio_Yoin_-_002Ellen de Vries van Yoin en Bob Kempink van 't Trefpunt ondertekenen de huurovereenkomstZaterdag 9 september j.l. is in ’t Trefpunt de nieuwe yoga-studio van Yoin feestelijk geopend.

Yoga- en pilatesdocente Ellen de Vries geeft al jaren les in yoga en pilates is ’t Trefpunt, maar haar studio is nagelnieuw. In januari nam Ellen deze lessen als zelf­standige over van Sportclub Gorssel, nadat zij eerder in dienst was van de vereniging. In het voorjaar ontstond na intensief overleg met ’t Trefpunt het plan om een deel van de open ruimte in ’t Trefpunt dicht te maken en zo geschikt te maken voor de yoga-lessen. Ellen: “Ik was echt toe aan een eigen ruimte, die ik naar mijn smaak in kon richten. Het is zo heerlijk fris geworden, zowel wat kleur en stijl betreft, als qua licht en frisse lucht!” Vier grote dakramen laten het daglicht binnen en desgewenst verse buitenlucht met veel zuurstof.

Recordtempo
Opening studio_Yoin_-_009Na de opening vond een eerste yoga-les plaats. Normaal een activiteit met veel rust, maar voor deze keer met veel nieuwsgierige blikken. De bouw van de studio is in recordtempo volbracht. Dat moest ook wel, want dat kon alleen in de zomervakantie, terwijl er geen sportlessen en andere activiteiten in ’t Trefpunt plaatsvonden. Ellen vertelt: “We hebben veel zelf gedaan. Op de eerste zaterdag zijn we meteen gaan slopen, alles wat er stond moest er uit. En toen moest er weer van alles in. In het begin dacht ik: “Komt dat wel allemaal goed?” Maar langzamer­hand begon ik het te zien. Het schilderwerk was nog een hele klus, en ik had ook nog een vakantie geboekt. Met hulp van vrienden, familie en een schilder is het toch nog op tijd af gekomen.”

Ruim en rustig
Opening studio_Yoin_-_008Op de gladde vloer liggen aan weerszijden yoga-matten uitge­rold. Wie wil kan zijn of haar eigen mat meenemen, maar er liggen dus ook al matten klaar. Aan één wand staat een lange kast met verschillende soorten zitkussens, dekentjes, en opberg­mandjes voor persoonlijke spullen. “De ruimte is groot genoeg, maar door alles netjes op te bergen aan de zijkant houden we het zo ruim en rustig mogelijk,” aldus Ellen. Jassen mogen dan ook aan de kapstok buiten de studio, waar ook een gezellige wachtruimte is ingericht. Ook schoenen moeten buiten blijven; je bent tenslotte steeds dicht bij de vloer oefeningen aan het doen, dan moet het wel schoon zijn.

Opening
Opening studio_Yoin_-021De opening begon met het doorknippen van het lint, en het tekenen van het huurcontract. Voorzitter Bob Kempink van ’t Trefpunt hield een korte toe­spraak, waarna enkele dames en een heer een korte demonstratie van pilates gaven. Er was veel belangstelling, van een zeer divers publiek. De lekkere en verant­woorde hapjes vonden gretig aftrek en Ellen was druk met het beantwoorden van vragen over de verschillende lessen.

Alle bestaande lessen van Ellen zullen vanaf nu in de nieuwe studio plaatsvinden. Bovendien zullen er nog een paar nieuwe lessen aan het rooster toegevoegd worden, waaronder de les Easy flow yoga, die door Loes zal worden gegeven. In de toekomst komen er mogelijk ook lessen kinder­yoga en zwangerschaps­yoga.
  

  

Redactie Gorssel.nl
11 september 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends