Laatste nieuws

NLdoet, iets voor uw vereniging of instelling?

Veel verenigingen en instellingen doen mee aan de jaarlijks door de Oranje Fonds georganiseerde actie NLdoet. Zij bereiden klussen voor waarvoor vrijwilligers worden uitgenodigd. Een nuttige en leuke dag, en het Oranje Fonds helpt met publiciteit en een financiële bijdrage.
NLdoet is op 20 en 21 maart 2015, maar clubs doen er goed aan snel met de voorbereiding te beginnen en hun klus aan te melden.

Vrijwilligerswerk is leuk!
NLdoetBorkel3NLdoet bij de BorkelVrijwilligers zijn het kloppend hart van de samenleving. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers zijn. NLdoet draagt bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.
In 2014 waren ruim 325.000 Nederlanders actief bij ruim 8.600 klussen voor NL doet, een recordaantal. In Gorssel waren er vorig jaar acht klussen. In een artikel van 15 maart 2014 op Gorssel.nl leest u meer over die klussen.
Doel is natuurlijk ook om nieuwe vrijwilligers te werven voor de clubs en instellingen. Als het leuk is willen klussers wellicht vaste vrijwilliger worden.

Snel aanmelden
NLdoet promoot vrijwilligerswerk en de aangemelde klussen. Voor verenigingen en sociale initiatieven zijn de daarvoor geldende regels in het algemeen geen beletsel. Clubs en instellingen kunnen ook een financiële bijdrage van maximaal € 400,- aanvragen voor de uitvoering aan hun klus. Daarvoor gelden wel bepaalde voorwaarden, bijvoorbeeld dat u voor de klus ook nieuwe vrijwilligers zoekt (dus niet alleen uitvoering door vaste vrijwilligers) en dat het geld daadwerkelijk besteed wordt voor het uitvoeren van de klus, dus geen aanschaffingen van gereedschap of apparaten, maar wel verbruiksmaterialen. Zie hiervoor verder de website van NLdoet.
Het Oranje Fonds heeft hiervoor jaarlijks een maximaal budget beschikbaar en op = op. De inschrijvingstermijn sluit op 31 januari 2015, maar afgelopen jaar was enige tijd daarvoor het budget voor de financiële bijdragen reeds op.

Vrijwilligerssteunpunt Lochem en de Lochemse Uitdaging organiseren een startbijeenkomst
NLdoetKompas4 kleinHet klusteam bij Scouting KompasnaaldWilt u weten hoe u zoveel mogelijk uit NLdoet kunt halen?  Kom ideeën en inspiratie opdoen over welke klussen uw club zou kunnen aanbieden, de werkwijze van het Oranje Fonds en hoe u bedrijven kunt benaderen. Het Vrijwilligerssteunpunt Lochem en de Lochemse Uitdaging organiseren voor clubs en maatschappelijke instellingen een ‘Startbijeenkomst NLdoet 2015’ op dinsdag 9 december, van 19.00 tot 21.30 uur in het Kulturhus ’t Kruispunt, Verwoldseweg 1 in Laren. 
Tijdens de bijeenkomst zullen mensen van Scoutinggroep Jan van Riebeeck en Villa Achterstraat vertellen hoe u een klusdag op een leuke en effectieve manier kunt organiseren. Er is een bedrijf uitgenodigd dat meedoen met NLdoet belangrijk vindt. Zij vertellen waarom zij dit belangrijk vinden en hoe u een bedrijf kan interesseeren om mee te helpen met uw klus. Deelnemers gaan met elkaar in gesprek voor het opdoen van inspiratie en kennis over een mogelijke aanpak.

U kunt zich aanmelden voor deze avond door een e-mail met daarin het aantal personen dat de bijeenkomst zal bezoeken te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Gorssel.nl
14 november 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends