Laatste nieuws

NLDoet in Gorssel

   nl doet 2012 fbh klein© Oranje Fonds / Bart Homburg

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2013 samen met duizenden organisaties in het land NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranjefonds maakt de actie mogelijk met een financiële bijdrage.

Ook in Gorssel doen verscheidene verenigingen en organisaties een beroep op helpende handen: dat gebeurt op zaterdag 16 maart.

Scouting Kompasnaald Gorssel
Vorig jaar is er bij de Kompasnaald al hard aan de kampvuurkuil gewerkt, maar de klus is nog niet geklaard. Er moeten bielzen worden aangeschaft en ingegraven. Verder is er nog schilderwerk, zowel binnen in als buiten het clubhuis. Ook moet er nog een enkele boom worden gekapt en het hout in stukken worden gezaagd.
Het eindresultaat? Een kampvuurkuil waar iedereen gezellig kan zitten rond een kampvuur, de lekkageplekken in de plafonds weer mooi weggewerkt en de kozijnen buiten het clubhuis strak in de lak gezet. Graag meenemen: een trap, een schop, een kruiwagen. Er wordt 's morgens om 9.00 uur begonnen en gewerkt tot 15.00 uur. Voor koffie, broodjes en een kop soep wordt gezorgd. Het clubhuis staat aan de Kwekerijweg 3 te Gorssel.
Opgave bij Reinie van den Vlekkert-Berndsen (voorzitster), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0575-493582.

Scouting IJsselgroep
Scouting IJsselgroep wil de clubgebouwen en de kampvuurkuil verbeteren. Op de toegangsweg naar het ‘hordehol’ moet halfverharding aangebracht worden. Er zijn diverse schilderwerkzaamheden en een buitendeur moet worden vernieuwd. Ook het planten van beuken rond de kampvuurkuil staat op het programma.
Het eindresultaat? Verbetering van de toegankelijkheid van het complex bij slecht weer en opknappen van de gebouwen en de directe omgeving ervan. Er wordt geklust van 9.00 uur tot 17.00 uur: het is niet per se nodig om de hele dag te helpen. Voor broodjes en dergelijke wordt gezorgd. Het clubhuis staat aan de Kwekerijweg 5 in Gorssel.
Opgave bij Gerrit Groot Wassink, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Speeltuin De Wielewaal
Buurtvereniging De Wielewaal beheert de speeltuin en het trapveldje in de buurt. Er moet een hekwerk rond het kunstgrasveld geplaatst worden, zodat ballen niet meer onder het huidige hek door rollen.
Het eindresultaat? Een veilig trapveldje met beperking van overlast voor omwonenden. Er wordt geklust van 10.00 uur tot 14.00 uur. Het trapveldje ligt tussen de Haerkamp en de Reuvekamp in Gorssel.
Opgave bij Rosemarie Jansen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of tel. 0575 490167.

De Borkel
Zorgcentrum De Borkel wil voor het terras van de nieuwbouw graag vier mozaïektafels maken, samen met bewoners en vrijwilligers. Verder is het plan na afloop van het creatieve gedeelte een culinaire tapasmaaltijd aan te bieden aan de bewoners.
Voor deze klus hebben zich al voldoende vrijwilligers aangemeld.

Gorssel.nl
28 februari 2013

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends