Laatste nieuws

Nog drie BuurtAED’s nodig in Gorssel

Bij een hartstilstand is er in de eerste zes minuten een Automatisch Externe Defibrillator (AED) nodig, waa­mee eerste hulp kan worden verleend. Een AED kan het hart weer in een normaal ritme krijgen, waardoor de overlevings­kans en kwaliteit van leven van het slachtoffer stijgen.
In Gorssel is nog onvoldoende dekking. Er zijn nog drie AED’s nodig om het dorp volledig te bestrijken. Het gaat hier om AED’s die 24 uur per dag beschikbaar zijn voor de Paardenbuurt (=Manegebuurt), ’t Elfuur en Grooter­kamp.

Actie
AED kleinNog drie BuurtAED's nodig in GorsselEr loopt momenteel een actie van de Hartstichting en Philips om zoveel mogelijk buurten te voor­zien van een buurtAED. Kern­coördinator in Gorssel Carolien van Poecke heeft daarom een lokale actie  voor de nog ontbrekende buurten opgezet. 

Doneren
Er is per buurt € 2.735,- nodig, waarvan Philips € 1.075,- sponsort. De buurt moet dus zelf € 1.660 bij­dragen. 
Doneren is mogelijk via www.buurtaed.nl. Kies daar voor Gorssel (lopende acties) en kies dan de betreffende buurt. Iedere buurt is gekoppeld aan een straat­naam. Voor de Paarden­buurt is dit de Veldhof­straat, voor ’t Elfuur de Elfuurs­weg en Grooterkamp is Grooter­kamp. Als he­t niet lukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen, wordt de donatie terug­gestort.
Het rondje Noorseweg, Lijsterweg Voorende heeft via deze actie al een AED kunnen aanschaffen.

Informatie
Meer weten? Bel Carolien van Poecke of kijk op  www.aedgorssel.nl.


Redactie Gorssel.nl
1 oktober 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends