Laatste nieuws

NTFU klassieker “Omloop van Gorssel” op 19 augustus a.s.

Daarnaast worden er diverse activiteiten rondom de start- en finishlocatie Stayokay “de Kleine Haar” georganiseerd, zoals een ATB clinic en live muziek.

De NTFU hanteert voor toertochten het Kwaliteitssysteem Wielersportevenementen (KWS). Tochten die voldoen aan alle punten uit dit beoordelingssysteem ontvangen van de NTFU drie sterren en mogen daarmee de titel ‘NTFU Klassieker’ voeren.

Deze evenementen kunnen worden beschouwd als topevenementen binnen de NTFU!

Ook dit jaar heeft WTC Gorssel in samenwerking met de Stayokay Gorssel een aantal ATB fietsen beschikbaar voor deelnemers aan de ATB-clinic. Deze gratis clinic wordt door Jan Weevers, bondscoach van het Nederlands mountainbike team, verzorgd voor jeugd van 10 tot 15 jaar. Er moet wel vooraf ingeschreven worden, geef dan ook aan of je op een eigen fiets deelneemt of gebruik wil maken van een leen-ATB. (Erik Vonkeman tel. 0573-432053).

De Omloop start bij de Stayokay Gorssel gehuisvest in het prachtige Noorse jachthuis “de Kleine Haar”. Hier is het voor en na de tocht goed toeven met live muziek van een dweilorkest. Er is verkleed- en douchemogelijkheid en voldoende parkeerruimte. Deelnemers tot 15 jaar ontvangen na afloop een foeragetas gevuld met leuke fietsattributen.

De Omloop van Gorssel kent zowel tochten over verharde wegen (25, 60 en 100 km) als twee ATB afstanden (25 en 45 km). Behalve de 25 km wegtocht, zijn alle routes volledig 'uitgepijld'. De tochten voeren langs de mooiste plekjes van de Achterhoek met de prachtige Holterberg en de bosrijke gebieden van Salland. Er kan gestart worden tussen 08.00 en 10.30 uur.

De 25 en 60 km wegtochten zijn prachtige gezinsfietstochten, maar de sportieve fietser kan hier eveneens zijn hart ophalen. De 100 km is een tocht voor de sportieve (race) fietsers langs de mooiste plekjes, met uitdagende beklimmingen.

Sinds vorig jaar is de 25 km ATB route definitief aan het programma toegevoegd. Deze afstand staat open voor alle deelnemers maar is zeer geschikt voor de jeugd. Voor sportieve ATB’ers is er een uitdagende 45 km tocht uitgezet.

Deelname aan de tochten is voor jeugd tot 15 jaar gratis. Deelnemers van 15 jaar en ouder betalen € 4,00 als ze TFK houder zijn en anders € 5,00. Ook lezers van De Stentor en klanten van de Rabobank betalen € 4,00 als zij de bon uit de advertentie van de Omloop volledig ingevuld inleveren. Inschrijven voor de tochten kan voor de start bij de Stayokay, voorinschrijven is helaas niet mogelijk.

Meer informatie over WTC Gorssel en de Omloop is te vinden op de website www.wtcgorssel.nl of via Erik Vonkeman tel. 0573-432053.


Gorssel, 6 augustus 2012
 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends