Laatste nieuws

Nu ook zaden 'lenen' in de bieb

In de bibliotheek in Gorssel kun je tegenwoordig niet alleen boeken lenen, maar ook gratis zaden en stek­jes: via een zogenaamde ‘zaden­bibliotheek’. Een zadenbibliotheek is een plek waar je zaden kunt lenen en ruilen, met een wisselend assorti­ment: van bloemen tot groenten en van kruiden tot bloemen­mixen.

Zadenbibliotheek
BioTegelsZeijts kleinWethouder Henk van Zeijts: tegel eruit en plant erinIn de zaden­bibliotheek geldt geen uitleen­termijn en er zijn geen boetes. Iedereen kan er terecht. Als je zaden leent, zaai je ze in je tuin, broei­kasje of balkon. Van de planten die opkomen, laat je de mooiste plant bloeien en zaad maken. Dat zaad kun je drogen, verzamelen en weer naar de biblio­theek brengen, zodat anderen dat ook weer kunnen lenen. De Graafschap bibliotheken willen met de zaden­bibliotheek een bijdrage leveren aan de diverse initiatieven om ‘groen’ op de kaart te zetten. Bij de Bibliotheek Lochem ‘wipte’ wethouder Henk van Zeijts onlangs een aantal tegels rondom de biblio­theek om daarna vervolgens een paar vlinder­struiken te planten: het startsein van de officiële opening van de zaden­bibliotheek. 

Lezing ‘Biodiversiteit in je achtertuin’
De bibliotheek in Gorssel besteedt nog meer aandacht aan groen in onze omgeving. Zo geeft veld­bioloog Casper Quist op 21 april 2022 een lezing over ‘bio­diversiteit in je achtertuin’. Quist is docent en onderzoeker bij de Universiteit van Wageningen. Op donderdag­avond 21 april komt hij hierover in Gorssel vertellen.
Zie de rubriek Agenda op Gorssel.nl.


Gorssel, 22 maart 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends