Laatste nieuws

‘Ode aan de klarinet’, de Harmonie pakt uit

Van Coldplay tot Porgy and Bess. Zondag 13 november a.s. kunt u genieten van een concert in Eefde van Muziekvereniging de Harmonie, met een speciale rol voor de voorzitter van de Harmonie en klarinettiste Patricia de Leeuw, vanaf 11.30 uur in de Ontmoetingskerk.

HarmoniePatriciaKlarinetJPG kleinTijdens het concert zal een speciale rol zijn weggelegd voor Patricia de Leeuw. Met meerdere solo's hoopt zij haar diploma D te halen.Ode aan de Klarinet
Er zullen mooie stukken langskomen, bijvoorbeeld Concerto d’Amore van Jacob de Haan waarbij het heerlijk ‘chillen’ is. Maar het thema van dit concert is onmiskenbaar ‘Ode aan de klarinet’. Patricia de Leeuw zal meerdere klarinetsolo’s geven. Ze hoopt met dit concert het diploma D te behalen, het hoogste landelijke examen voor HaBraFa (Harmonie, Brassband en Fanfare). Tijdens het concert in Ontmoetingskerk hoopt ze de examen­commissie te overtuigen en ze zal daarvoor tot het uiterste moeten gaan. 

Passie!
Wat drijft Patricia om ingewikkelde passages van Porgy and Bess en Viktor’s Tale te spelen? Daar is maar één antwoord op: passie! De niet te stuiten wil om alles uit dat mooie instrument en haarzelf te halen. Of zoals Patricia het zelf zegt: “Muziek is mijn passie van kind af aan. De klarinet ligt mij heel goed en het is zo’n waanzinnig mooi instrument, dat laat ik graag horen. Misschien niet zo hip als een saxofoon, maar het is een heel divers instrument waar je verschillende muzieksoorten mee kunt spelen.” Door allerlei redenen stond Patricia’s muziekstudie een tijdje op een lager pitje, maar twee jaar geleden is ze weer gestart met muzieklessen op klarinet en saxofoon. “Ik vind het leuk om ergens voor te oefenen dus stelde mijn docent een D-examenrecital voor. Daarbij speel je als solist verschillende stukken met orkest, ensemble of alleen. Dat leek mij toen heel leuk om te doen, hoe vaak krijg je die kans om solist te zijn? Met mijn eigen orkest, zo bijzonder en fijn!"
In Patricia's muziekstudie gaat veel tijd zitten. "Ik probeer elke dag een uur te oefenen. Op maandag repeteer ik me scheel bij de repetitie van de Harmonie. Op donderdag heb ik nog muziekles en één keer per week speel ik samen met een pianist. Dat zijn aardig wat uren en dat terwijl ik nu een baan in het vmbo en een gezin heb en zelfs afgelopen september ben gestart met een master studie. Dat betekent dus heel strak plannen en fit en gezond blijven. Zo zie je dat je nooit te oud bent om te leren. Mijn motto is: Wat je niet kunt, kan je leren.”

Welkom
Kortom, het belooft een bijzondere muzikale voorstelling te worden en de Harmonie en Patricia hopen daarbij veel bezoekers te mogen verwelkomen. Familie, vrienden, bekenden, buren, collega’s en ga zo maar door: iedereen is van harte welkom. Nodig elkaar uit voor een mooi uitstapje in Eefde. De entrée is gratis dus daar hoeft u het niet om te laten. Bij de uitgang kunt u een vrije gift geven.
  

Gorssel, 5 november 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends