Zondag 11 november staat het centrum van Gorssel in het teken van het wildseizoen. Veel ondernemers, zowel winkels als horeca, slaan de handen ineen tijdens 'Ode aan ’t Wild'. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn de Hoofdstraat en het marktplein gevuld met tal van kraampjes en activiteiten. Naast de vele kraampjes komt er een grote Duitse Bierstube met diverse bieren van de tap en natuurlijk gluhwein. Er is livemuziek om voor nog meer sfeer te zorgen, er zijn activiteiten voor de kinderen en bij een ‘wild’ evenement horen natuurlijk jachthoornblazers, dus deze zullen dan ook zeker aanwezig zijn.
Finale BBQ kampioenschap culinair
Ode aan ’t Wild werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Deze dag bleek een mooie combinatie tussen een BBQ-wedstrijd en de gezelligheid van lokale kraampjes en activiteiten. Het wordt dit jaar extra leuk met meer dingen om te doen en te beleven. Bovendien zal de finale plaatsvinden van een landelijke culinaire BBQ-wedstrijd. Dit belooft een spannende strijd te worden tussen acht teams uit heel Nederland. En nee, de teams gooien niet zomaar een lapje vlees op de BBQ, maar verzorgen maar liefst vier culinaire hoogstandjes met wild. Naast drie opdrachten, bestaande uit hazenrug, wilde eend en hertenracks, gaan de teams ook nog met een mysterie box aan de slag. Om 10.00 uur starten de teams en om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur presenteren zij hun gerechten aan de vakjury en is er voor het publiek ook wat te proeven. Rond 16.00 uur zal de winnaar bekend gemaakt worden.
Ode aan ’t Wild wordt georganiseerd door Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon.
Gorssel, 9 november 2018
Uw reactie op nieuwsberichten is welkom, mits onder eigen naam en in vriendelijke bewoordingen.
Reacties zijn voor iedereen zichtbaar.
Voor inhoudelijke vragen kunt u beter rechtstreeks contact opnemen met de betrokkenen.
Spelregels