Laatste nieuws

Oefenen op e-bike of scootmobiel in Gorssel

Op 23 april a.s. kunnen bezitters van een scootmobiel en 60-plussers in het bezit van een e-bike of met plannen voor aankoop daarvan leren hoe zij veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Beide bijeenkomsten vinden plaats bij ’t Trefpunt aan de Molenweg 53 in Gorssel.

Achtergrond
De gemeente organiseert de bijeenkomsten in samenwerking met Stichting Welzijn Lochem en Veilig Verkeer Nederland. Daarmee wil zij een bijdrage leveren aan vaardigheid, zelfvertrouwen, verkeersveiligheid en het plezier van fietsende senioren en scootmobielrijders in de gemeente Lochem.

E-bikescooter

E-bike
Deelnemers aan de e-bikebijeenkomst komen op de eigen e-bike (fiets met elektrische trapondersteuning) of fiets. Tijdens de bijeenkomst krijgen zij een presentatie over de e-bike met informatie en tips om veilig en plezierig te blijven fietsen. Ook wordt er aandacht besteed aan verkeersregels en lokale verkeerssituaties.  Vervolgens kunnen de deelnemers verschillende e-bikes uitproberen en de fietsvaardigheid testen op een buitenparcours. Er is een lokale rijwielhandelaar aanwezig om te beoordelen of de fiets goed is afgesteld.  Daarnaast is er de mogelijkheid voor een gehoor- en/of ogentest. De bijeenkomst eindigt met een korte fietstocht.

De bijeenkomst is bedoeld voor 60 plussers en vindt plaats op 23 april 2014 van 8.45 tot 12.30 uur bij ’t Trefpunt, Molenweg 53 in Gorssel.

De organisatie biedt de mogelijkheid om tegen een vergoeding van € 5,00 aan de e-bike bijeenkomst deel te nemen. Deelname is op eigen risico. U ontvangt ongeveer één week voor de bijeenkomst een bevestiging van uw deelname. Aanmelden kan tot 10 april 2014.

Scootmobiel
De bijeenkomst voor scootmobielrijders begint met een uitleg over de vernieuwde verkeersregels door Sjaak van Meijgaarden van Veilig Verkeer Nederland. Aansluitend wordt de praktijk geoefend in een vaardighedenparcours en een buitenparcours. Hierbij zijn vrijwilligers aanwezig om een helpende hand te bieden. Bril-in, Boertie Optiek en Beter Horen verzorgen een gratis oog- en gehoortest. De deelnemers kunnen kleine reparaties aan de scootmobiel laten verrichten door de firma Welzorg en oefenen met een buslift. Aan het einde van de middag ontvangt iedere deelnemer een bewijs van deelname. Er zijn medewerkers aanwezig van Stichting Welzijn Lochem, Veilig Verkeer Nederland, het WMO-loket van de gemeente en er is een ergotherapeut van Sutfene of Zorgcombinatie Marga Klompé.

De bijeenkomst vindt plaats op 23 april 2014 en begint om 13.00 uur bij ’t Trefpunt, Molenweg 53 in Gorssel. Aanmelden kan tot 14 april 2014.

Aanmelden
Opgave (voor de e-bike voor 10 april en voor de scootmobiel voor 14 april) bij Stichting Welzijn Lochem, iedere werkdag van 9.00-12.00 uur via tel. 0573-254444 of via www.welzijnlochem.nl.


Gorssel, 23 maart 2014

 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends