Laatste nieuws

Oldenhofplein geen parkeerplek meer

Stonden er voor de komst van Museum MORE al wel eens auto’s geparkeerd op het plein voor Den Oldenhof, sinds de komst van het museum kiezen steeds meer automobilisten de makkelijkste weg. Op het plein staan dan ook vaak twee rijen auto’s. Geen gezicht en ook verboden. Het is immers het domein van voetgangers, van evenementen en van de wekelijkse markt op woensdagmiddag.
Gelukkig lijkt dit beeld binnenkort tot het verleden te behoren en is het plein over een tijdje autovrij.

Parkeeroverlast
OldenhofpleinAl vrij snel na opening van Museum MORE bleek dat de plekken op de parkeerplaats bij de ingang van Den Oldenhof erg vol waren. Ook op het plein voor Den Oldenhof werd geparkeerd, terwijl daar een parkeerverbod geldt.
Daarbij waren de parkeerplaatsen achter het museum en de Roskam vaak niet erg druk. Blijkbaar wisten de bezoekers van  MORE de parkeerplaats van het museum niet zo gemakkelijk te vinden, al ging dat beter toen er in de periode daarna een extra verwijzing naar de achterzijde van het museum kwam.

Afsluiting
De Dorpsraad Gorssel en de Ondernemersvereniging Gorssel Buitengewoon drongen er al in een vroeg stadium bij de gemeente op aan de afsluiting van het plein voor Den Oldenhof snel ter hand te nemen. Iedereen was het er immers over eens dat het plein autovrij moest blijven. Een en ander had wel wat voeten in de aarde, er werden oplossingen bedacht en weer verworpen, er gebeurde dus een hele tijd niets en de parkeeroverlast bleef.
Al met al heeft het enkele maanden geduurd, maar nu lijkt er dan toch een oplossing gevonden te zijn. Het is de bedoeling dat het plein wordt afgesloten met paaltjes die ten behoeve van de wekelijkse markt en voor evenementen deels uitneembaar zijn.
De gemeente werkt nu de plannen verder uit. Er wordt nog intern overlegd en de gemeente wil ook de marktkooplui bij het plan betrekken.
Dorpsraad en Gorssel Buitengewoon houden de vinger aan de pols.


Gorssel.nl
4 november 2015

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends