Laatste nieuws

Onbeantwoorde liefde, Marlene Dietrich en Hoppla!

Onbeantwoorde liefde, wie kent het niet? Ziek van verlangen, zonder dat de ander je ziet staan. Veelzijdig musicus Jan Hovers uit Gorssel belicht het thema op vele manieren in zijn laatste project ‘Hoppla!’.

Hoppla kleinJan Hovers met blazers van Muziekvereniging Juliana

Hovers brengt zes blazers van Muziekvereniging Juliana uit Almen, een zangeres uit Lübeck en (via Artificial Intelligence) filmsterren Marlene Dietrich en Lotte Lenya bij elkaar in zijn muziek en de intrigerende videoclip. Het multimediale pakket bevat verder een podcast waarin zoete én bittere liefdesherinneringen worden opgehaald en een linoprint van de twee ‘femmes fatales’.

Der Blaue Engel
Hoppla linoprint kleinHoppla! linoprint met de femmes fatales Marlene Dietrich en Lotte LenyaHet project begon met de uitzending eerder dit jaar van de beroemde klassieke speel­film 'Der Blaue Engel' uit 1930 met de nog jonge Marlene Dietrich. Hovers wordt gepakt door het verhaal over verliefd­heid en uiteindelijk tragisch liefdes­verdriet. Hij besluit er een project van te maken dat lang­zaam groeit.
Lied en videoclip zijn gebaseerd op deze film. Jan Hovers zingt en speelt de man die als een blok valt voor een verleidelijke vrouw zonder haar echt te kennen. De vrouw wordt vertolkt door Hanna Prins. De opnames zijn in het Duitse Lübeck, waar in het nacht­leven écht een 'Blauer Engel' blijkt te zijn.
In de clip komt zelfs Marlene vanuit het donker naar voren gestapt.

Met zes muzikanten van Muziek­vereniging Juliana uit Almen werden de blazers­partijen opgenomen in Kapel op ’t Rijsselt in Eefde.

De clip is hieronder te bekijken, maar ga vooral ook naar de website van Jan Hovers voor meer achtergrond­informatie over het project en de podcast, en voor ander werk van Jan Hovers.

  

  

 

Gorssel, 29 december 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends