Laatste nieuws

Onderscheiding voor oud-bestuursleden IJsselgroep

Bij de afsluiting van het seizoen 2018/2019 van Scouting IJsse­lgroep Gorssel zijn zeven oud-bestuursleden door Scouting Nederland gedecoreerd voor hun jaren­lange en niet aflatende inzet. Ze waren al eerder terug­getreden als bestuurslid, maar tijdens de seizoen­afsluiting op 13 juli 2019 werden ze speciaal in het zonnetje gezet. Ook voor Scouting Nederland was dit een uniek moment en daarom was de voo­rzitter van Scouting Nederland, Jaap Boot, speciaal voor deze gelegen­heid naar Gorssel gekomen om waarderings­tekens uit te reiken.

Edelherten en Vossen
ScoutingMedaille kleinVan links naar rechts Jannie de Vos - Hietbrink, Henk Hietbrink, Henny Korterink, Eppie Brummelman, Diana Kroeze - Bekkernens en Tonny Wunderink. Geert Hiethaar ontbreekt op de fotoIn het bijzijn van (oud)leden en ouders zijn er in totaal vier Gouden Edelherten uit­gereikt aan Geert Hiethaar, Henk Hiet­brink, Jannie de Vos-Hietbrink en Tonny Wunde­rink en drie Gouden Vossen aan Diana Kroeze-Bekkernens, Eppie Brummel­man en Henny Korterink. Bij de uitreiking stonden Jaap Boot en Gerrit Groot-Wassink (erevoorzitter Scouting IJssel­groep) uitgebreid stil bij de unieke prestaties van de oud-bestuursleden. In Nederland vervult een vrijwillig bestuurs­lid een functie gemiddeld vier jaar. De minimale termijn van deze groep is tien en de maximale termijn 30 jaar. Hier­uit blijkt wel dat je een scout bent voor het leven en dat je, eenmaal betrokken, op vele vlakken actief bent en blijft. 
Komend seizoen viert Scouting IJsselgroep haar 75-jarig met verschillende spectacu­laire activiteiten. Wie geïnteresseerd is, is van harte welkom om een keer te komen kijken.


Gorssel, 15 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends