Laatste nieuws

Onregelmatige bezorging gratis huis-aan-huisbladen

LogoWeekbladenCombiTransIn Gorssel wordt een zestal gratis huis aan huis bladen bezorgd, behalve op de adressen met een ‘nee/nee-sticker’. Tenminste, als het goed is, want in het dorp zijn er nogal wat klachten te horen over de bezorging. Sommigen ontvangen de kranten trouw iedere week, anderen soms wel en soms niet. Ook zijn er mensen die menen dat ze nooit of bijna nooit de weekkranten ontvangen. Weer anderen ontvangen sommige kranten wel en andere niet. Dat lijkt vreemd, maar zou kunnen omdat de kranten in de meeste straten door twee verschillende bezorgers worden bezorgd.

De volgende gratis kranten worden in Gorssel bezorgd: De Gids, Berkelbode, In de Kijker (tweewekelijks), Zutphense Koerier, Contact Zutphen Warnsveld en de Stedendriehoek.

Weekblad De Gids
Van de vele kranten die wekelijks op de deurmat vallen richt De Gids zich het meest op Gorssel. De krant bevat veel plaatselijk nieuws en advertenties uit Gorssel en omgeving. Dat begon in 1947 als krant van de Gorsselse ondernemers en in de loop van de jaren is de krant eigendom geweest van verschillende uitgevers. Ruim een jaar geleden verscheen De Gids enige weken niet vanwege faillissement van de toenmalige uitgever. De Gids is toen overgenomen door Jannie Besselink uit Harfsen en verscheen weer vanaf 6 maart 2013. Gorssel.nl heeft daarover bericht en daar zijn veel positieve reacties bij geplaatst.
Artikel ‘Uitgever De Gids vraagt faillissement aan’ van 5 februari 2013.
Artikel ‘Weekblad De Gids Verschijnt weer’ van 27 februari 2013. 

Berkelbode met gemeentenieuws
Nieuws en officiële bekendmakingen van de gemeente worden, behalve op de eigen website van de gemeente en digitaal, gepubliceerd in de Berkelbode, een uitgave van het Wegener-concern. Dat zijn bijvoorbeeld aanvragen of verleningen van omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen, procedures voor wijziging van bestemmingsplannen. Veel mensen houden dat nieuws bij.
De gemeente wilde aanvankelijk vanaf 1 januari 2014 deze mededelingen nog slechts digitaal publiceren (dat is wettelijk verplicht), maar na protest vanuit de bevolking heeft de raad besloten nog tot en met 2015 de publicatie in het plaatselijke huis-aan-huisblad Berkelbode voort te zetten. Halverwege het jaar 2015 volgt er een evaluatie en dan wordt bekeken of er een nieuwe afweging wordt gemaakt.
Artikel ‘Gemeente Lochem blijft langer publiceren in weekblad’ van 9 november 2013.

Reacties betrokkenen
De klachten over onregelmatige bezorging van m.n. De Gids en Berkelbode zijn overgebracht aan het bedrijf die de verspreiding van de kranten verzorgt, All-Inn Verspreidingen B.V., aan de gemeente (vanwege de officiële publicaties van de gemeente) en aan een aantal kranten. All-Inn lijkt het probleem serieus te nemen, maar actie wordt slechts ondernomen voor zover er concrete adressen bekend zijn. Toch laten veel mensen weten ook na klagen geen krant te ontvangen. En mogelijk nemen veel mensen niet de moeite om een klacht in te dienen. 
De gemeente laat weten in contact te zijn met de Berkelbode over het probleem.

Poll, geef uw mening
Worden de huis-aan-huisbladen bij u goed bezorgd? Laat het weten via de poll op de homepage van Gorssel.nl. Op die wijze wordt voor iedereen (ook de redacties van de kranten en de verspreider) duidelijk hoe de verspreiding van de kranten verloopt.


Gorssel.nl
30 mei 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends