Laatste nieuws

Ontwerp-verkeersbesluit Jodendijk-Scheuterdijk ter inzage

De provincie Gelderland werkt aan het aanpassen van de kruispunten Quatre Brasweg-Flierderweg en Jodendijk-­Scheuterdijk in de N348 tussen Gorssel en Eefde. Provinciale Staten (PS) stelden op 9 november 2016 de inpassings­plannen vast.
De volgende stap in de procedure is het ter inzage leggen van een ontwerp-­verkeersbesluit. Het ontwerp-verkeersbesluit dat betrekking heeft op de kruising Jodendijk-Scheuter­dijk ligt tot en met 13 juni 2019 ter inzage. (Zie de pdf onderaan dit artikel.)
N.B.: Voor het kruispunt Quatre Brasweg-Flierderweg is de stap van het ter inzage leggen van een ontwerp-verkeersbesluit inmiddels af­gerond. Voor dat kruis­punt ligt nu tot en met 13 juni 2019 een verkeersbesluit ter inzage. Zie het nieuwsbericht van 3 mei op Gorssel.nl.

Jodendijk-Scheuterdijk
JodendijkScheuterdijk kadviewer.kademo.nlGR kleinLuchtfoto Zutphenseweg/Scheuterdijk/Jodendijk (bron: kadviewer.kademo.nl)De Jodendijk wordt bij de aansluiting met de N348 afgesloten voor gemotori­seerd verkeer en omgevormd tot een tweerichting bereden (brom-)fietspad. Het auto­verkeer dat gebruik maakte van de aansluiting Jodendijk op de N348 moet nu via de Quatre Brasweg of de Mettrayweg rijden. Ter hoogte van de Jodendijk wordt een middengeleider in de N348 aangelegd met een oversteek voor (brom)fietsers naar het aan de oostzijde van de N348 gelegen (brom-)fietspad. Hierdoor kan het (brom-)fietsverkeer gefaseerd de N348 over­steken. Door de aanwezigheid van de midden­geleider wordt de oversteek ook extra geaccentueerd. De Scheuterdijk wordt niet meer rechtstreeks aan­gesloten op de N348, maar de ontsluiting vindt plaats via een aan te leggen parallel­weg aan de oostzijde van de N348 tussen de Scheuterdijk en de Zutphense­weg ter hoogte van de rotonde Eefde. 

Zienswijzen
Belanghebbenden kunnen tot en met 13 juni 2019 een schriftelijke en mondelinge ziens­wijze indienen. Voor het geven van een mondelinge reactie kan binnen vijf weken na 2 mei 2019 een afspraak gemaakt worden met P.J. Wegdam, tel. 026-3599999.


Via de zoekfunctie op Gorssel.nl (rechtsboven op het scherm) vindt u alle eerdere nieuwsartikelen over het dossier N348.


Redactie Gorssel.nl
3 mei 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends