Laatste nieuws

Ook in Gorssel BBB de grootste partij

De verschillende media gonzen nog na van de politieke aard­verschuiving na de verkiezingen voor de Provinciale Staten 2023. Gorssel.nl komt er ook nog een keer op terug, en wel om te kijken hoe Gorssel heeft gestemd. 

Uitslag Gorssel
VerkiezingenPS 2023 kleinUitslag verkiezing Provinciale Staten 2023 Gorssel per stembureauNieuw­komer BBB is ook in Gorssel de grootste partij met 23,2% van de uit­gebrachte stemmen. Dat is overigens een behoorlijk lager percen­tage dan het gemiddelde van de gehele gemeente (35,3%). De VVD komt in Gorssel op de tweede plaats met 15,3% van de stemmen. Ook over de gehele gemeente Lochem genomen is de VVD de tweede partij (11,1%). D66 en GroenLinks eindigen in Gorssel vrijwel gelijk op de derde plek. Gemeentebreed is de PvdA de derde partij.

Opkomst
De op­komst in Gorssel was met ongeveer 78,5% flink hoger dan vier jaar geleden. Toen kwam 71,2% van de kiesgerechtigden naar het stem­bureau. Over de gehele gemeente Lochem berekend was de opkomst 72,8% tegen 64,4% bij de Staten­verkiezingen van 2019.

Op de afbeelding hiernaast is de uit­slag van de Provinciale Statenverkiezingen 2023 in Gorssel weer­gegeven.


Redactie Gorssel.nl
17 maart 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends