Laatste nieuws

Ook in Gorssel EnergieBespaarWeken

LochemEnergie organiseert sinds begin mei 2020 acht Energie­Bespaar­Weken, met elke week een cadeautje waarmee bewoners hun energie­rekening kunnen verlagen. Onder het motto: ‘energie besparen en minder betalen ... dat wil toch iedereen?’ Ook in Gorssel slaat de actie aan: er deden in de eerste twee weken al bijna 300 gezinnen uit de gemeente mee met de actie, waarvan ongeveer 40 uit Gorssel. Deze week geeft Lochem­Energie deur­veren cadeau.

Landelijke regeling met lokale steun
LOgo EBW 1 kleinLochemEnergie maakt gebruik van een landelijke regeling voor energie­besparing. Elke week wordt er in de Berkel­bode een nieuwe actie aan­gekondigd. En er worden tips gegeven voor energie­besparing.
Omdat huishoudens tot wel 80% van hun energie­rekening aan warmte kwijt zijn, ligt de nadruk op besparingen op de gas­rekening. De actie is oorspron­kelijk alleen bedoeld voor huis­eigenaren, maar Lochem­Energie heeft samen met de gemeente en de woning­corporaties IJssel­dal Wonen en Viverion gezorgd dat ook bewoners van huur­huizen mee kunnen doen.

Actie
In de komende zes weken kunnen inwoners van de gemeente Lochem zich aan­melden voor een cadeautje. Elke week een ander cadeau. Inmiddels zijn de acties voor radiator­folie en leiding­isolatie geweest. Op 13 mei 2020 start de actie voor gratis deur­veren, de weken daarna komen nog de brieven­bus­borstel, LED-lampen, tocht­strips, een besparende douche­kop en tot slot de sluip­verbruik killer aan bod.
De cadeaus worden in verband met de corona-maatregelen thuis bezorgd door leden van Lochem­­Energie in een van de elektrische auto's van Lochem­Energie / Elektrip.

Advies energiecoach LochemEnergie
De cadeautjes zijn natuurlijk kleine stappen om tot energie­besparing te komen. Lochem­Energie roept inwoners op om als ze toch in hun huis bezig zijn met energie­besparing, meteen een onafhankelijk advies te vragen aan een van de energie­coaches.

Gorssel, 12 mei 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends