Laatste nieuws

Open gesprek toekomst Joppekerk

Eind 2021 heeft het bestuur van de parochie HH. Twaalf Apostelen, waar de geloofs­gemeenschap Joppe toe behoort, besloten dat een groot aantal kerken in deze parochie de komende jaren de deuren moet sluiten. Ook de kerk in Joppe wordt aan de ere­dienst onttrokken. Er blijven drie kerkgebouwen open: in Zutphen, Lochem en Keijenborg.

Vervolgstappen
Toekomst Joppe 1 1024x576 kleinDe geloofs­gemeenschap Joppe heeft de afgelopen maanden gesproken met vertegen­woordigers van alle geloofs­gemeenschappen in de parochie en van het parochie­bestuur over de achter­gronden en aanleiding van dit besluit, over de wijze van uitvoering, de planning en de vervolg­stappen. Ook is onder­zocht welke mogelijk­heden er zijn om in Joppe als lokale geloofs­gemeenschap verder te gaan en wat er gaat gebeuren met de kerk, pastorie en begraaf­plaats.

Gesprek
Locatieraad en pastoraats­groep nodigen leden van de geloofs­gemeenschap en andere geïnteresseerden uit voor een open gesprek over deze besluiten en de mogelijke gevolgen ervan. Dat is meteen een gelegen­heid om na te gaan welke ideeën en voorstellen er leven over de toekomst van de geloofs­gemeenschap, kerk en pastorie. 

Aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op 18 mei om 20.15 uur in de kerk in Joppe. Vanaf 20.00 uur is de deur open. Bij interesse om deel te nemen graag een mail sturen met naam en aantal personen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Redactie Gorssel.nl
3 mei 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends