Laatste nieuws

Openluchttheater: feestelijk begin van het seizoen

Het was zonnig, de temperatuur was perfect en een ambiance om van te water­tanden. Het eerste optreden na de corona­periode in het mooie Gorsselse Openlucht­theater op zondagochtend 22 mei 2022 had niet beter gekund.

Feest
Abraham 1 kleinOok de orkestleden lieten de coronaperiode met plezier achter zich ...Op het podium zat ‘Salonorkest Abraham Gezien’ uit Deventer. Het salon­orkest is in 1976 opgericht als het ‘Deventer Bejaarden Orkest’, maar al snel werd de naam gewijzigd in het sympathieker klinkende ‘Deventer Salon­orkest Abraham Gezien’.
Abraham 2 klein... onder de vaardige leiding van dirigent Rienus Oude KempersDirigent Rienus Oude Kempers leidde het 22-koppige orkest door tal van gevarieerde hoogte­punten en maakte er een continu feest van. Ever­greens, musical­nummers, licht klassieke melodieën, alles kwam voorbij.

Meezingen
Abraham 3 kleinFeestelijke start van het seizoen in het Gorsselse Openluchttheater
Foto's Frank van Holten
Het talrijke publiek genoot van het concert en er werd mee­gezongen op liedjes als ‘Op een mooie Pinkster­dag‘; ook het reisje langs de Rijn kwam voorbij en er klonk veel muziek uit de musical ‘Show­boat’. Aan de orkest­leden was duidelijk te zien dat ook zij de lange corona­periode met veel plezier achter zich lieten. Er werd koffie geschonken, de eerste wijntjes gingen over de toon­bank: de sfeer was feestelijk en licht­voetig. 
‘We’ll meet again’ was de prachtige toegift; toepasselijk ook, want het orkest zal Gorssel zeker nog­maals aandoen. 

De foto's zijn gemaakt door Frank van Holten.


Gorssel, 23 mei 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends