Laatste nieuws

Openluchttheater sluit het seizoen af met mooie jazzavond

Zaterdagavond 16 september was de laatste voorstelling van het seizoen 2023 van het Gorsselse openluchttheater. Het Deventer Jazz orkest zorgde voor een fantastische avond.

Deze bigband speelt al vele jaren op diverse podia in Deventer en omstreken. Met de bijna 20 musici was het podium van het openluchttheater prachtig gevuld. Het repertoire komt grotendeels voort uit het American songbook met songs van fameuze componisten als Cole Porter, George Gershwin.

Dev Jazz Orkest in OLT 2023 kleinAl met de eerste klanken werd duidelijk dat het een bijzondere avond zou worden met een hoog muzikaal gehalte. Zangeres Laura van Nijendaal kondigde met veel enthousiasme de verschillende stukken aan en zong op een zeer boeiende en bij dit genre passende wijze. Bijzonder was ook het aanstekelijke enthousiasme van de dirigent, Edwin Neuteboom Spijker.

Het theater ademde een prachtige sfeer met de veelkleurige podiumlampen en de feeërieke verlichting van de bomen en de struiken. Met de toegift “That’s Life” van Frank Sinatra werd het concert afgesloten.
Het was een bijzonder geslaagde avond waaraan het weer in de vorm van een zwoele zomeravond ook zeker heeft bijgedragen. Na het optreden bleven de gasten nog lang hangen onder het genot van een drankje en mooie gesprekken.

Voorafgaand aan de voorstelling werd medegedeeld dat de in Gorssel bekende Henk Veenendaal zich terug heeft getrokken als bestuurslid van het theater. Henk was ruim zeven jaar met een collega verantwoordelijk voor de programmering en contractering van de artiesten. Zijn kennis en ervaring heeft zeker bijgedragen aan de professionele ontwikkeling van het theater.

  
Gorssel, 19 september 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends