Laatste nieuws

Openluchttheater start seizoen met ‘bevrijdingsfestival’

Het Openluchttheater heeft het programma voor het nieuwe seizoen rond. Het theater, dat zijn (her)opening had op 17 mei 2013, gaat dit jaar dus zijn zevende seizoen in. Op 4 en 5 mei is de aftrap en met Bevrijdingsdag is er een Gorsselse variant van een bevrijdingsfestival. Verder staan er een aantal vernieuwende voorstellingen op het programma. Afgelopen winter is door bestuur en vrijwilligers ook weer veel gedaan aan het theater zelf.

Het theater
OLTgebouwtje maart 2019Vrijwilligers werken aan het nieuwe gebouwtje in het theaterIn de winterperiode is het Openlucht­theater actief geweest met de voor­bereidingen voor het nieuwe seizoen. Begin dit jaar zijn bestuursleden en een aantal vrijwilligers begonnen met de bouw van een ruimte voor bar, toilet en opslagruimte. Met het lustrum van vorig jaar zijn daar voldoende financiën voor ingezameld. Ook is er een bron geslagen en binnenkort worden de leidingen aangelegd om in droge perioden de beplanting te beregenen.
Ten slotte zal nog voor de start van het seizoen de plek van de voormalige vijver worden bestraat, zodat bepaalde artiesten ook dichter bij het publiek op kunnen treden. Veel  zal nog door de eigen mensen van het theater gedaan worden, maar op 13 april komt er een groep van de Lions Deventer helpen met het aanbrengen van de betimmering op het nieuwe gebouwtje, het ingraven van de leiding vanaf de bron en het aanbrengen van de bestrating.

Programma 2019
OLT Programma2019 2 002Programma-overzicht 2019 (klik voor vergroting)Op 4 mei is iedereen na de stille tocht van harte welkom in de Gorsselse kerk. In samen­werking met de Oranje­vereniging en de kerk wordt de voorstelling ‘Een Foto’ van Nico van Riessen gepresenteerd.
Op 5 mei, Bevrijdingsdag, zal een keur aan bekende en minder bekende Gorsselse artiesten vanaf 16.00 uur optreden. Henk Veenendaal zal op zijn gebruikelijke, enthousiaste maar ook zeer professionele wijze, de begeleiding verzorgen. Het belooft een erg leuke, gezellige voorstelling te worden en echt Gorssels! Deze middag wordt samen met de Oranjevereniging georganiseerd.
Op 25 mei volgt dan RouxLaLa, kleinkunst van drie bekende vrouwen.
Een hoogtepunt zal het optreden van One after 909 zijn op 29 juni. Dit is een inmiddels beroemde Beatles cover band.
Ook de kinderen komen aan bod. Op zondagmiddag 14 juli treedt de clown Okidoki op.
Op veler verzoek heeft het theater ook dit jaar weer een Ierse band gecontracteerd: The Coïncidences op zaterdagavond 24 augustus.
Het seizoen wordt afgesloten op zondagmiddag 15 september met Muziekvereniging Concordia Eefde en zanger Appie Vriezekolk.

 

 
Gorssel, 8 april 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends