Laatste nieuws

Opnieuw vernielingen bij veerpont

De exploitant van de veerdienst Gorssel-Wilp, Wytze van der Velde, heeft Gorssel.nl laten weten dat er zaterdagavond 14 mei 2022 of in de daarop volgender nacht vernielingen zijn aangericht bij de veerpont. Aan de Gorsselse kant is de vlaggenmast neergehaald en er is met stenen gegooid naar de pont met als resultaat een grote ster in het raam van het stuurhuis aan bakboordzijde. Van der Velde schat de kosten op ongeveer € 2500,-.

VlaggenmastVeer kleinVernielingen bij het veer. Onder andere de vlaggenmast moest het ontgelden.De veerbaas denkt dat het vandalisme zaterdag­avond ergens tussen 21.00 en 23.00 uur is gepleegd: “Er zijn vier jongens van ongeveer 16 tot 18 jaar waar­genomen bij het veer.”

Van der Velde: “We zijn er inmiddels moedeloos van, het kost energie, tijd en geld. Wellicht goed voor ouders te weten wat hun kinderen in hun vrije tijd doen. We hebben maar weer aangifte gedaan en overwegen een camera op te hangen.”

Ook vorig jaar was er sprake van vandalisme en schade bij het veer aan de Gorsselse kant. Gorssel.nl heeft daar 9 juli 2021 over bericht.
  

Gorssel, 16 mei 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends