Laatste nieuws

Opzwepende Ierse Klanken in het Openluchttheater

Na de vakantieperiode zijn er nog twee concerten in het Openluchttheater Gorssel. Zaterdagavond 27 augustus is er een optreden van Celtic Wind met Ierse muziek. 9 oktober is het de beurt aan de Nederrock van de band Hunter.

Celtic Wind zal een gevarieerd programma brengen met traditionele en moderne Ierse muziek. De vijfmans formatie komt met ingetogen ballades tot opzwepende instrumentale reels en jigs. De bandleden vertolken zowel solo als in samenzang de Ierse nummers, waarbij een scala aan instrumenten voor veel afwisseling zorgt in klank en kleur.

Celtic Wind
CelticWind2016KLDe band is in 2000 ontstaan uit een huiskamergroepje dat ruim een jaar samenspeelde met veel passie voor de Ierse muziek. De groep groeide in 2004 uit tot de huidige bezetting en ging steeds meer optreden voor een groter publiek.
De band is gestart als lokale band in de Liemers (Didam e.o.) maar is steeds meer te horen in de oostelijke helft van Nederland en in Duitsland. Bekende songs van Ierse artiesten als de Dubliners, Christy Moore, the Cors e.a. worden met een geheel eigen sound ten gehore gebracht.
Het repertoire is sterk afwisselend door stevige liederen, ingetogen ballades en instrumentale nummers als reels, jigs en hornpipes. Deze worden op versterkt akoestische wijze gebracht in de Ierse basiscombinatie van gitaar, mandoline, viool en bodhran (percussie).
De groep is op zijn best bij een actief publiek dat er een echte Ierse sessie van wil maken!

Ierse sfeer
Om in de Ierse sfeer te komen mag een glaasje whisky deze avond niet ontbreken. Natuurlijk is er weer onze bar met koffie en thee en de verschillende drankjes. Maar deze avond hebben we ook een proeverij van whisky die verzorgd zal worden door Hilde en Norbert van Wijnkooperij Klosters.

Gratis entree
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC ’t Trefpunt maar komt u vooral op de fiets.
De toegang is gratis, een bijdrage in de ‘melkbussen’ bij de uitgangen wordt echter zeer op prijs gesteld.
Het concert op 27 augustus begint om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar. Bij slecht weer vindt het concert plaats in SCC ’t Trefpunt.

  • www.openluchttheatergorssel.nl


Gorssel, 9 augustus 2016

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends