Laatste nieuws

Opzwepende Ierse volksmuziek in het Openluchttheater

Het Openluchttheater Gorssel heeft na de vakantieperiode nog twee concerten op het programma staan. Zaterdag 26 augustus wordt een Ierse avond met de bekende band Póg Mo Thóin en een whisky­proeverij. Op 16 september wordt het seizoen afgesloten met het Deventer Jazz Orkest en zangeres Laura van Nyendaal.

Póg Mo Thóin
PogMoThoin in OLT 3 9 22 kleinPóg Mo Thóin vorig jaar in het Openluchttheater GorsselDe Ierse folkband Póg Mo Thóin (Iers-Gaelish voor ‘kiss my ass’) heeft vorig jaar ook opgetreden in het Gorsselse openlucht­theater en dat was zo’n succes dat de band voor dit jaar opnieuw werd uitgenodigd. De vijf leden komen uit de regio Deventer, Eefde en Almelo, maar de muziek is onmiskenbaar Iers, zowel traditioneel als heden­daags, van ingetogen ballads tot opzwepende instrumentale reels en jigs. De band heeft al 40 jaar, in wisselende samen­stelling opgetreden in binnen- en buitenland. Na een stop van circa 10 jaar, begon het toch weer te kriebelen en besloten enkele bandleden het stof van de instrumenten te blazen.
De vijf muzikanten zingen allemaal en bespelen een keur van instrumenten: accordeon, whistles, rythm stick, banjo, bouzouki, viool, gitaar, base-drum, bas, mandoline en bodhrán.
De groep speelt in de stijl van de Dubliners, maar ook muziek van Panxty, Oisen, The Dannan, Steeleye Span en Fairport Convention staan op het repertoire.

Om de Ierse sfeer compleet te maken is er deze avond ook een whisky­proeverij van slijterij De Wingerd.

Deventer Jazz Orkest
Zaterdagavond 16 september treedt het Deventer Jazz Orkest op in het theater. Deze bigband bestaat uit enthousiaste musici van 20 tot 75 jaar, onder bezielende leiding van dirigent Edwin Neuteboom Spijker. Het Deventer Jazz Orkest speelt voornamelijk jazz met uitstapjes naar latin, rock en pop. De muzikanten worden vocaal ondersteund door de talentvolle Laura van Nyendaal.

Gratis entree
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo’n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC ’t Trefpunt, maar komt u vooral op de fiets.
De toegang is gratis, een bijdrage in de 'melkbussen' bij de uitgangen wordt echter zeer op prijs gesteld. Een bijdrage via een QR-code kan ook.
Beide concerten beginnen om 20.00 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.
  

Gorssel, 17 augustus 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends